Nyheder

Prisvindende dansk lydkunstner giver sjælden koncert

Podcast-serien Ultra FM: Transmissions of Exploratory Music står bag et nyt event, hvor det blandt andet er muligt at opleve en sjælden koncert med den danske eksperimentelle electronica-musiker og lydkunstner Jacob Kirkegaard.

Jacob Kirkegaard har øre for lyddetaljerne. Det kan du få at høre og se den 5. marts, når han spiller en af sine sjældne koncerter på dansk grund.

Podcast-serien Ultra FM: Transmissions of Exploratory Music står bag et nyt event, hvor det blandt andet er muligt at opleve en sjælden koncert med den  danske eksperimentelle electronica-musiker og lydkunstner Jacob Kirkegaard. Kirkegaard, der dagligt bor i Berlin og har fået en del international opmærksomhed, vil dele scenen med tre andre acts: Ezdanitoff, som ledes af den hollandske lydkunstner Franz de Waard, samt danske Vectral og Small Things on Sundays.

Ifølge arrangørerne vil eventet skille sig ud ved, at »der præsenteres store videoinstallationer, og koncerterne vil basere sig på interaktivitet med publikum.«

Til koncerten, som er en af hans sjældne på dansk grund, spiller Kirkegaard hele sit album Labyrinthitis (2008). For dette har han modtaget Statens Kunstfonds Tonekunst-pris og blandt andre en flot anmeldelse i det britiske magasin The Wire.

Eventet løber af stablen den 5. marts på spillestedet Klauzdal i Herlev, og du kan melde dig til og læse mere her.

Da det udkom i 2005, anmeldte Undertoner desuden også Jacob Kirkegaards album Eldfall.

Om skribenten

Nicholai Friis Pedersen

 

Biografi

Musikalsk stammer jeg fra 90'ernes independent-hiphop, men specielt post- og støjrocken har også en stor plads i mit hjerte. I den seneste tid har jeg lyttet meget til genrer som drone, wonky/leftfield og chillwave. Derudover læser jeg på kandidatuddannelsen i Medievidenskab og er far for min et-årige søn, August.

 

Fem favoritalbums

Company Flow: Funcrusher Plus
Notorious B.I.G: Ready to Die
Sonic Youth: Sister
My Bloody Valentine: Loveless
Neil Young: Tonight's The Night

 

Skriv et svar

boeger