Nyheder

Trish Keenan fra Broadcast er død

Skrevet af Mikkel Arre

En af de mest markante stemmer i britisk musik i de seneste 15 år er ikke mere.

En af de mest markante stemmer i britisk musik i de seneste 15 år er ikke mere. I går kunne flere musikmedier fortælle, at Broadcast-frontkvinden Trish Keenan havde været indlagt i flere uger og fortsat var alvorligt syg efter at have fået lungebetændelse.
Stik imod hvad man kunne håbe, lykkedes det desværre ikke for lægerne og Keenan at få sygdommen under kontrol, og i morges døde hun på hospitalet. Det meddeler bandets pladeselskab, Warp.

Keenan og resten af Broadcast mødtes gennem en fælles interesse for det banebrydende psychpopkollektiv The United States of America, og med det band som en klar, men aldrig overdreven inspirationskilde spillede Broadcast en helt central rolle i Warps forvandling fra et rent electronicalabel til også at omfatte andre genrer. Allerede med singleopsamlingen Work and Non-Work (1997) gjorde den på det tidspunkt fem personer store gruppe det helt klart, at der var store ting i vente. Mest bemærkelsesværdig var dog Keenans gribende stemme, som fastholdt sin magi på fuldlængdepladerne The Noise Made by People (2000), Ha Ha Sound (2003) og Tender Buttons (2005). Derefter var der længe stille om Broadcast, som med tiden var blevet til en duo, men i efteråret 2009 beviste Trish Keenan og James Cargill, at de stadig havde en nysgerrig, grænseafprøvende tilgang til den psykedeliske pop, da Broadcast sammen med The Focus Group lavede Investigate Witch Cults of the Radio Age.

I disse timer er Trish Keenan en af de allerflittigst nævnte på Twitter. Det giver kun en flygtig idé om, hvor savnet hun vil blive. Æret være Trish Keenans minde.

1 kommentar

Skriv et svar