Nyheder

Current 93 kommer til Danmark – for første gang

Det legendariske neofolkorkester Current 93 giver sin første skandinaviske koncert nogensinde i Århus, og nærmere betegnet på spillestedet VoxHall den 27. marts.

At Current 93s musik har et okkult tilsnit ses tydeligt på dette pr-billede.

Arrangørgruppen Ljud og Fonden VoxHall står bag, når det legendariske neofolkorkester Current 93 giver sin første skandinaviske koncert nogensinde i Århus, og nærmere betegnet på spillestedet VoxHall den 27. marts.

Det britiske band med karismatiske David Tibet i front spiller en form for apokalyptisk folk med et okkult tilsnit. Men gruppen, som har eksisteret siden 1982 og har et sandt hav af udgivelser på bagen, inkorporerer også kulsorte ambiente elementer i musikken og er kendt for, at deres liveoptrædener er noget ud over det sædvanlige.

Trods betegnelsen “kultband” har Current 93 nærmest emblematisk status indenfor neofolkgenren. Desuden har de formået at få en perlerække af mere eller mindre beslægtede kunstnere til at udråbe sig som fans. Listen tæller blandt andre Nick Cave, Bonnie ”Prince” Billy, Antony, Andrew W.K., Björk og Marc Almond.

Bare tre dage inden koncerten, hvilket vil sige den 24. marts, udgiver Current 93 et spritnyt album, som vanen tro har fået en noget kryptisk titel. Denne gang HoneySuckle Æons.


Om skribenten

Nicholai Friis Pedersen

 

Biografi

Musikalsk stammer jeg fra 90'ernes independent-hiphop, men specielt post- og støjrocken har også en stor plads i mit hjerte. I den seneste tid har jeg lyttet meget til genrer som drone, wonky/leftfield og chillwave. Derudover læser jeg på kandidatuddannelsen i Medievidenskab og er far for min et-årige søn, August.

 

Fem favoritalbums

Company Flow: Funcrusher Plus
Notorious B.I.G: Ready to Die
Sonic Youth: Sister
My Bloody Valentine: Loveless
Neil Young: Tonight's The Night

 

4 kommentarer

  • Nu må København vågne op… Det kan ikke være rigtigt at vi skal tage til Aarhus for at se Current 93…

  • Martin, jeg tror bare, vi skal være glade for, at David Tibet og co. i det hele taget kommer til Danmark. Det er et scoop!

  • Mere end bare god stemning på Voxhall i går – en musikoplevelse af dem, der ikke lige bliver glemt igen. Håber københavnerne fandt Voxhall – for det var bestemt et besøg værd. Med lyden af Boney M ud af højttalerne blev luften på magisk vis renset og Current 93 indtog scenen med et brag af en koncert og en indlevelse, som kun David Tibet kan levere.

Skriv et svar