Nyheder

Februar-koncerter 1: Stol på den tektoniske træstav fra Thule

Skrevet af Martin Thimes

Februar er noget helt særligt for alle, der kan lide en snas koncertaktivitet i ny og næ. For her vågner landets spillesteder for alvor op til et sultent publikum, der har været i kulde- og pengely hele januar.

Februar 2011 adskiller sig ikke synderligt fra de mange andre udgaver af årets anden måned, jeg har oplevet. Det er her, der begynder at være rift om publikum på spillestederne, spare- og helsetendenserne er parkeret tilbage i mørke januar, og det lugter i ny og næ af forår.

Dragontears har fundet lysbillederne frem til lejligheden. Og sikkert også til Loppen. Foto: Daniel Nielsen, LiveShot.dk

Den følelse hælder Thulebasen godt med benzin på, når de snart udgiver deres andet album. De fejrer det endda med en enkelt koncert torsdag den 3. februar på Loppen. Der er noget svært dragende ved Thulebasen, og siden debutpladen, som vi var svært begejstrede for, er projektet gået fra at være Nis Bysteds soloprojekt til at være et decideret band. I løbet af vinteren har de givet en smagsprøve eller to på, hvad vi kan forvente os af det kommende album, og inden hypen helt overstiger det ellers knapt så publikumsservicerende band, er det med at komme på Loppen og opleve dem.

Fredag den 4. februar er en trist dag at vågne op til efter et mindfuck i selskab med Thulebasen. For den aften giver Dragontears deres, siger de selv, sidste koncert i København. Men det er svært at forestille sig, at det kommer til at ske med meget mindre end en marathonkoncert på Loppen i selskab med rigeligt med guitar, psykedeliske backdrops og reverbtunge vokaler. Bandet spiller desuden også afskedskoncerter for stampublikummet i Aalborg (Studenterhuset, fredag den 11. februar) og Horsens (Kulisselageret, lørdag den 12. februar). Hvis du ikke er til tung syre, spiller The Malpractice også fredag den 4. februar. Det er på Templet i Lyngby. Johannes Gammelbys tour byder også på koncerter med Marybell Katastrophy i både Odense, København, Aarhus og Aalborg.

Cam Deas lægger vejen forbi Musikcaféen i København.

Det værste ved, at koncertkalenderen for alvor er ved at være fyldt ud, er, at der skal vælges. Og vælges fra. Lørdag den 5. gælder det enten Vivian Girls-soloprojektet La Sera på Musikcaféen i København eller Sam Beams beroligende røst på Voxhall i Aarhus. Sam Beam har som Iron and Wine ikke udgivet en decideret dårlig plade endnu, og den sikre skolelærerhånd fra Miami kan garanteret også levere et velspillet sæt fra scenen. Men da der allerede er udsolgt i København, og der er langt til Aarhus, vil jeg i stedet spare kronerne og energien, til Wooden Wand kommer forbi Musikcaféen i København den 8. februar. Samme aften går jeg så glip af ellers glimrende Trust, der spiller på Studenterhuset, imens Aalborggenserne kan glæde sig til et math-metal-duo-dunderbrag den 11. februar på 1000FRYD. Den 10. februar byder Vega i København på en helt særlig oplevelse. Tordenrøsten Mark Lanegan og yndige Isobel Campbell giver en sjælden akustisk koncert. Og for at alle kan holde i hånd og hygge sig, har Vega hevet stolene frem. Ikke skidt.

Og skal der igen pustes ud, samles kræfter, måske vugges lidt voksent med til Niels Skousen på enten Amager Bio (10. februar) eller Forbrændingen i Albertslund (11. februar), inden søndag aften skal bruges i selskab med den fremragende engelske guitarist Cam Deas. Han spiller den 13. februar på Musikcaféen i København, og ligesom sidst han gæstede København, er det Festival of Endless Gratitude-folkene, der står bag. Deas trakterer en 12-strenget guitar med lige dele Fahey-fascination og smadder-trang. Ikke en skidt måde at afslutte 14 hektiske koncertdage på.

Skriv et svar