Nyheder

Gang Gang Dance vil have øjenkontakt, 4AD jubler

Skrevet af Martin Thimes

Den 9. maj udsender 4AD opfølgeren til Gang Gang Dances Saint Dymphna. Pladen får titlen Eye Contact.

Gang Gang DanceSpændingen stiger, konkluderede vi i januar 2010, da det blev kendt, at Gang Gang Dance havde skrevet kontrakt med 4AD. Og eftersom du nok har siddet på kanten af stolen og tænkt på, hvornår God’s Money og Saint Dymphna ville få permanent besøg af et nyt GGD-familiemedlem på pladereolen, skal vi her hos Undertoner ikke trække pinen ud længere: Den 9. maj udsender 4AD nemlig opfølgeren Eye Contact.

Det bliver newyorker-tribalisternes første fuldlængde hos det britiske pladeselskab, der har en særdeles veludviklet sans for at finde kunstnere, som kan noget helt særligt. Indtil nu har kontrakten med Gang Gang Dance ikke givet meget andet afkast end et enkelt nummer på en opsamlings-ep i anledning af Record Store Day i 2010. Om opfølgeren så rent faktisk bliver det dobbelt-album, der var rygter om i 2008, er nok mere tvivlsomt.

Gang Gang Dance besøger desuden Europa til foråret, hvor de skal spille på både den Animal Collective-kuraterede ATP-festival i England (13. til 15. maj) samt Primavera i Barcelona (26. til 28. maj).

Om skribenten

Martin Thimes

Skribent og webansvarlig

martin.thimes@undertoner.dk

 

Biografi: Min fars begejstring for Dire Straits smittede af i en tidlig alder, og siden teenagetidens morbide glæde ved at tildele klassekammeraterne øgenavne efter karakterer fra Nick Caves Murder Ballads-univers har musikken været et fast omdrejningspunkt. Den foreløbige kulmination er et mislykket møde med et medlem af Animal Collective, hvor min båndoptager gik i stykker. Det interview blev aldrig skrevet, men til gengæld har jeg skrevet meget andet. Både for et mindre Århus-baseret gratisblad, et Berlinermagasin samt nu for Undertoner.

 

Det lytter jeg til for tiden:

Skriv et svar