Nyheder

Janelle Monáe og Big Boi til Roskilde

Denne onsdag udvides og styrkes Roskilde-programmet ved tilføjelsen af to kunstnere, hvis albums fra 2010 vakte stor begejstring her på sitet, og som aldrig har spillet i Danmark før: Janelle Monáe og Big Boi!

Onsdag = dagen hvor Roskilde Festival annoncerer nye navne. Og denne onsdag udvides og styrkes programmet ved tilføjelsen af to kunstnere, hvis albums fra 2010 vakte stor begejstring her på sitet, og som aldrig har spillet i Danmark før: Janelle Monáe og Big Boi!

Selvom vi aldrig anmeldte Monáes The ArchAndroid, endte det alligevel på en 13.-plads på vores liste over de bedste udenlandske plader i 2010. I vores opsamlingsheat, Plader vi overså i 2010, fik den dog flotte ord med på vejen fra Signe Palsøe, som både kaldte den »en tour de force i hiphop, pop, rap, r’n’b, electronica og urimeligt medrivende sangskrivning« og roste den for at være »et album, der i de varme måneder gjorde det lettere at kapere, at M.I.A.’s længe ventede sommersoundtrack blev lidt af en fuser.«

Albummet fra OutKast-medlemmet Big Boi, der bærer den enormt lange titel Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty, var kun et halvt U fra at score vores topkarakter. Vores anmelder Frederik Frimann Nielsen skrev følgende: »Om man vil det eller ej, så har Big Boi med dette album revitaliseret den kommercielle hiphop, og det skal blive spændende at se, om André 3000 kan gøre OutKast-partneren kunsten efter på sit bebudede soloalbum.«

Som en konklusion på det musikalske år 2010 skrev den ene halvdel af vores daværende chefredaktør-duo, Kim Elgaard Andersen, desuden, at både Monáe og Big Bois plader havde bidraget til, at 2010 var et godt år for populærmusikken.

Følg med hver onsdag, når Undertoner offentliggør de nye navne til årets festival.

Skriv et svar