Nyheder

Nye navne til Roskilde Festival

Pladeaktuelle PJ Harvey er netop blevet føjet til årets Roskildeprogram. Det samme er Anna Calvi, Matthew Dear med live band, Kloster og Kurt Vile & The Violators.

Pladeaktuelle PJ Harvey er netop blevet føjet til årets Roskildeprogram. Det samme er Anna Calvi, Matthew Dear med live band, Kloster og Kurt Vile & The Violators.

Vi har netop omtalt, at PJ Harveys nye album Let England Shake – en konceptplade om et Storbritannien, som blandt andet på grund af udkæmpningen af blodige krige under britiske faner er i forfald – kan streames på nettet. I år gæster hun så festivalen for første gang i ti år. Og festivalen får også besøg af en anden markant kvindelig skikkelse fra det britiske i form er den mørkromantiske Anna Calvi, hvis kommende debutplade af mange spås at blive en af 2011’s store musikbegivenheder – heriblandt Brian Eno, som har kaldt den unge sangerinde »den største siden Patti Smith.« Generisk er vi her ovre i en storladen, men stadig rå pop/rock, hvor guitaren er i centrum.

Er man til iskolde og stålhårde minimal-tech-beats med referencer til Roxy Music og ligheder med LCD Soundsystem tilsat sang med skæve og til tider næsten fjollede tekster, bør man være på pletten, når Matthew Dear fyrer den af på Roskilde. Han har før rumsteret under aliasser som Jabberjaw og Audion, men på den seneste langspiller Black City, som vi sidste år tildelte fire U’er, signerer han med sit borgerlige navn. Med de akustiske, tænksomme og spirituelle sange fra danske Kloster er vi ovre i en ganske anden boldgade. De rige lydbilleder og fortolkningen af 1400-tals-seersken Julian of Norwichs tekster udgør fonden i seneste udspil The Waves and Winds Still Know His Name. Her på sitet gik vi fuldstændigt i selvsving over pladen og gav den samtlige seks U’er. I højere grad end Dears hårde beats fordrer Klosters unikke og stemningsrige univers koncentreret lytning og stille fordybelse.

Forbi festivalen kigger også Kurt Vile, der gennem selskaber som Woodsist og Mexican Summer efterhånden har en række soloudgivelser under bæltet. Den tidligere War on Drugs-guitarist leverer sin støvede og hjemmestrikkede lo-fi-americana med sit faste backingband The Violators. Med disse tro og hårdt rockende følgesvende i ryggen bliver det interessant at høre, hvorvidt lyden fra soveværelset lader sig omplante til rockscenen.

Disse er blot de seneste tilføjelser til, hvad der godt kan gå hen og blive et interessant festivalprogram. Tidligere har festivalen annonceret navne som How to Dress Well, Iceage, The Tallest Man on Earth og Weekend, og der vil komme mange flere til. Du bør derfor holde et vågent øje med Undertoner, hvor vi løbende fortæller, hvem der kommer og spiller – men du kan naturligvis også springe mellemmanden over og hoppe direkte til kilden.

1 kommentar

Skriv et svar