Nyheder

Afrikanske navne til Roskilde Festival

Onsdag er dagen, hvor Roskilde Festival offentliggør nye navne. Denne onsdag er temaet det store kontinent i syd, idet festivalen præsenterer, hvad de selv beskriver som en afrikansk gadefest.

Onsdag er dagen, hvor Roskilde Festival offentliggør nye navne. Denne onsdag er temaet det store kontinent i syd, idet festivalen præsenterer, hvad de selv beskriver som en afrikansk gadefest med Congotronics vs Rockers, Jagwa Music og Shangaan Electro.

Congotronics vs Rockers er et initiativ, som ifølge festivalen »forsøger at nedbryde skellet mellem Vestens hotteste navne og den globale musikscenes buldrende talentmasse«. Her vil et sandt stjerneopbud af vestlige og afrikanske musikere sammen gå på opdagelse i den elektrificerede og tranceskabende lyd, som går under navnet ‘congotronics’ og har åbnet mange musikelskeres øjne op for Congo. Lineuppet tæller Konono N°1, Deerhoof, Kasai Allstars, Juana Molina, Wildbirds & Peacedrums og Skeletons.

Jagwa Music er fra Tanzania og dyrker en genre kaldet mchiriku, som er dansabel og slagtøjsbåren, mens Shangaan Electro (der er en genre og ikke et band) giver publikum mulighed for at opleve et nyt og hurtigtvoksende fænomen fra første parket. Den ultrahurtige musikstil har millioner af visninger på YouTube og er stor i Johannesburgs townships, hvor folk mellem 12 og 50 kan fyre den af til blandingen af opspeedede, syntetiske marimba-beats og pitchede vokal-samples i timevis. På Roskilde Festival repræsenteres genren af Nozinja, Tshetsha Boys og DJ Spoko.

I mandags offentliggjorde festivalen desuden, at også engelsk-srilankanske M.I.A. kommer og spiller.

Skriv et svar