Plader

Ezra Holbrook: Save Yourself

Skrevet af Camilla Grausen

Den ene grundlægger af The Decemberists, amerikanske Ezra Holbrook, har nu udgivet et soloalbum i singer/songwriter-genren. Det er en smule for ufarligt, men en rigtig behagelig musikalsk varmepude.

Ezra Holbrook er trommeslageren, der sammen med Colin Meloy i begyndelsen af 00’erne dannede bandet The Decemberists. Efterhånden gik bandet og Holbrook dog hver sin vej, og den 36-årige musiker fra Portland, Oregon, spiller i dag både i bandsne Minus 5, Casey Neill & the Norway Rats og KMRIA. Nu har Ezra Holbrook også udgivet et soloalbum med numre, han selv har arbejdet på gennem en årrække – det har fået titlen Save Yourself.

Save Yourself er et album, der i denne uendelige vinter lægger sig om mig som et lunt uldtæppe, henter en kop te til mig og måske endda laver et varmt fodbad til mig. Og hvem kan sige nej til det? »I need you to be ok,« synger Holbrook selv på albummets første skæring, titelnummeret. Og man får det vitterligt rart af at lytte til Holbrooks musik. Det er rolig singer/songwriter med akustisk guitar og en gennemgående stemning, der gør albummet til musikkens svar på en varmepude. Ment på den bedst mulige måde, vel at mærke.

De forskellige bands, Holbrook spiller i til daglig, hører til forskellige steder på rockskalaen, men på solomaterialet viser Holbrook mere sin følsomme og musikalsk afdæmpede side. Samtidig fremstår han ikke kun som ‘trommeslageren fra Decemberists’, men nærmere som en vaskeægte multiinstrumentalist – på Save Yourself står han både for guitar, bas, trommer og klaver på diverse af albummets numre.

I forhold til hans gamle band, The Decemberists, som også netop har udgivet et nyt album med titlen The King Is Dead, er Holbrooks musik noget mere easy-listening. Der er ikke noget, der stryger én mod hårene, og det er dét, der gør albummet så behageligt og lyttevenligt, men samtidig også lidt for ufarligt.

Det samme gælder Holbrooks tekster i forhold til The Decemberists’. Sidstnævntes tekster er kendt for deres litterære kvaliteter og historiefortællinger. Holbrooks derimod er noget mere lige ud ad landevejen, og der er ikke meget, man bider mærke i, som gør særligt emotionelt eller intellektuelt indtryk. Man kan dog mærke, at Holbrooks tekster er personlige og kommer fra hans eget liv, hvor han allerede har været en del igennem, hvad angår forliste forhold – romantiske eller andre slags, for meget alkohol og behov for forsoning og tilgivelse. Det lader til, at det er dette behov, der også ligger til grund for albummets beroligende tone.

Ezra Holbrooks soloalbum Save Yourself udfordrer mig ikke. Men hver ting til sin tid. Og hvis jeg netop ikke vil udfordres, men bare puttes godt og grundigt ind under det varme tæppe, mens teen trækker, så er Save Yourself rigtig godt selskab.

★★★★☆☆

Skriv et svar