Nyheder

Fredagsvideo: Hooray For Earth: “Surrounded by Your Friends”

Skrevet af Anna Møller

Canadiske Hooray for Earth spiller denne uges fredagsvideo, hvor hånddukker og 80’er-pop gør en tur på motorvejen lidt sjovere.

80’er-pop! Hånddukker! What’s not to love?

Hooray For Earth udgiver snart albummet True Loves på Dovecote, og efter sigende bevæger udgivelsen sig også mod det høje nord, så vi kan blive glade i låget af amerikanernes 80’er-poppede festmusik.

Og hvem er Hooray For Earth så? Jo, bandnavnet skulle efter sigende være opstået under en fest hos nogle venner, hvor bandet spillede i en lejlighed. På daværende tidspunkt havde bandet ikke et navn, men undervejs i festen begyndte folk at skåle og råbe hurra for diverse ting, og da en råbte »Hooray for Earth«, blev det hos bandet resten af aftenen og blev i sidste ende til bandets navn.

Nummeret “Surrounded by Your Friends” er ret symptomatisk for Hooray For Earths glade poplyd, og videoen med forsanger Noel Heroux bag rattet bliver da også påvirket af den gode stemning, når hånddukker og tegnede kropsdele dukker op på bagsædet. På motorvejen er dukken din bedste ven.

Rigtig god fredag!

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar