Nyheder

Fredagsvideo: Yuck: “Get Away”

Skrevet af Anna Møller

Yuck har lavet Undertoners fredagsvideo, og det vil du gerne se.

De engelske støjpop/rockere i Yuck har lavet ny video. Og den skal du da se.

Måske tænker du: Hmmm, det lyder grangiveligt som Dinosaur Jr., Jesus & Mary Chain og Mogwai blandet sammen i herligt støjhelvede, og der har du nok ret.

Til gengæld er disse jo tre ganske talentfulde bands, og i videoen optræder en rødhåret dulle med store øjne. Hun ser længselsfuldt efter musikerne på scenen, for hun er selv for ung til rigtig at have oplevet autentiske huller på de slaskede cowboybukser og tilfældigt uvaskede skovmandsskjorter. Hun kan godt lide 90’er-rock, og Yuck har rigeligt at give af. Derfor vil hun hjertens gerne med i tourbussen og overhældes med solsikkeolie, og det vil du gerne se.

Hav en dejlig fredag, og send en barmhjertig tanke mod Japan.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar

boeger