Nyheder

Indieselskabet Institubes lukker og slukker

Skrevet af Mia Ravn Bach

Jean-René Etienne og Emile Shahidi, som er frontfigurerne for det franske elektroniske indielabel Institubes, har meldt ud, at det næsten otte år gamle selskab lukker og slukker.

Jean-René Etienne og Emile Shahidi, som er frontfigurerne for det franske elektroniske indielabel Institubes, har meldt ud, at det næsten otte år gamle selskab lukker og slukker. Siden 2003 har pladeselskabet arbejdet sammen med en lang række kunstnere såsom Zombie Disco Squad, Surkin, Das Glow, Harvard Bass samt Para One. I den længere pressemeddelelse, der ligeledes kan tolkes som et kritisk samtidsstatement af musikkens business, beskriver Etienne og Shahidi vemodet ved at sige farvel efter flere års hårdt arbejde med at få udgivet dét, man i folkemunde betegner som ‘undergrundsmusik’.

Konflikten, der ligger forud for lukningen, bunder netop i den konstante kamp for at holde sig økonomisk oven vande, få folk til at købe plader og ikke gå for meget på kompromis med kommercielle tendenser. På trods af at Institubes desværre snart er fortid, er der dog alligevel lidt at glæde sig over. De udgivelser, som er planlagt, vil stadig komme på gaden, og allerede nu er kunstnerne Para One, Surkin og Bobmo i gang med at opstarte deres eget pladeselskab, MARBLE. Her vil nye udgivelser forhåbentlig se dagens lys i løbet af foråret og sommeren.

For at få mere information om de resterende kunsters fremtid samt en udvidet begrundelse fra Jean-René Etienne og Emile Shahidi kan du læse hele pressemeddelelsen her

Om skribenten

Mia Ravn Bach

Biografi

Min musikalske bagage fra barndommen er et broget mix af navne som David Bowie, The Cure, Radiohead, Talking Heads og Nirvana. Thom Yorkes musikalske univers har fra barnsben af været den største inspiration til en stadig stigende interesse og nysgerrighed efter at lytte til, lede efter og lære nyt som gammelt musik at kende.

At spæne hjem med en ny plade gemt i tasken, hoppe ellevild rundt til koncerter og trave diverse festivalpladser tynde er noget af det, jeg holder allermest af.

Skriv et svar