Nyheder

Marts-koncerter II: Mogwai Dept., Sort Hund & Bob Sol med mere…

Skrevet af Camilla Grausen

Undertoner har rigeligt med koncertanbefalinger til anden halvdel af marts!

Foråret er over os! I hvert fald sådan ifølge kalenderen. Det kan godt være, det stadig er skidekoldt og vådt udenfor, men det er jo kun en god nyhed – for så er der bare endnu mere grund til at gå indenfor til marts’ mange koncerter. Det synes vi på Undertoner jo altid er en glimrende idé…

Der er ikke mange, der ved det, men medlemmerne i Mogwai elsker at nyde en smuk solnedgang sammen.

Den svenske trio The Radio Dept. har efterhånden opbygget stor respekt fra danske musikfans for deres indiepop, og ikke mindst for deres 2010-album Clinging to a Scheme. Svenskerne har netop udgivet opsamlingen Passive-Aggresive: Singles 2002-2010, og det fejrer de bl.a. ved at give koncert på Voxhall i Århus torsdag den 17. marts. Det er bandets eneste koncert i Danmark, hvorefter de fortsætter turnéen i Tyskland, Sydeuropa og Asien.

Et andet tillokkende koncertarrangement, der finder sted samme aften i samme by, er koncerten med Figurines og The New Spring på Atlas. Figurines er nemlig for tiden i gang med en særdeles omfattende danmarksturné. Opvarmningen leveres hele vejen af The New Spring alias Bastian Kallesøe, der også er sanger og guitarist i Shout Wellington Air Force. Hans debutalbum udkommer den 28. marts. Se alle koncertdatoerne i Undertoners koncertkalender.

Den følgende weekend er der sikkert mange, der skal klæde sig smart på og danse til Robyns hits i Tap 1 på det gamle Carlsberg-område i København lørdag den 19. marts. Men jeg tillader mig lige at spole videre til lørdagen efter, nærmere betegnet den 26. marts. Her giver enmandsbandet fra New Jersey, Ducktails, nemlig koncert på Loppen. Undertoners anmelder kom vistnok i både sommer-, kysse- og måske også lidt i joint-humør af den flippede amerikaners album Ducktails III: Arcade Dynamics. Mærk selv, om sommeren føles tættere på den 26. på Loppen.

Så må vi jo heller ikke glemme, at de ikke længere helt purunge rockherrer i Sort Sol har gendannet sig selv – og endda også deres band. I den anledning starter Steen Jørgensen, Lars Top-Galia og Tomas Ortved deres danmarksturné fredag den 25. marts i Horsens Ny Teater. Den aften kan du selvfølgelig ikke høre dem, for der ser du X Factor-finale. Men så er det jo godt, at de spiller otte koncerter mere over det ganske danske land. Bl.a. kommer de smålegendariske punkrockere til KB Hallen i Valby den 8. april. Se datoerne i Undertoners koncertkalender eller på Sort Sols Myspace-side.

Sidst i marts kommer skotske Mogwai til landet, slæbende på deres tunge guitarer og lige så tunge postrock. Skotterne fulgte heldigvis ikke deres eget råd fra 1999-albummet Come on Die Young, og nu er de gået hen og er blevet over 40 år og har netop udgivet albummet Hardcore Will Never Die, But You Will – en titel, der i hvert fald gør denne skribent lidt lykkelig indeni. Senest Mogwai var i Danmark var i 2008, hvor de nærmest væltede Store Vega med deres berømte ekstreme decibelstyrke. Husk ørepropper og gå i postrock-trance med skotterne onsdag den 30. i Store Vega eller torsdag den 31. på Voxhall i Århus.

Torsdag den 31. marts er også datoen, hvor det går hen og bliver muntert, svedigt og skånsk i Store Vega. Her går den absolut gale hund, bedre kendt som Bob Hund, på scenen. Den 16. marts udkommer hundens nye album Det överexponerade gömstället, og den vanvittige video til førstesinglen “Popsång (mot min vilja)” kan ses på Bob Hunds hjemmeside. Det er ingen overdrivelse at kalde Bob Hund et af Skandinaviens allerbedste livebands, og sidst de gav koncert i Danmark i 2009, kvitterede Undertoners Kim Elgaard Andersen med 5 U’er og kaldte forsanger Thomas Öberg »en sundere og mere velklædt version af Iggy Pop.« Se, om Öberg igen har sine efterhånden karakteristiske lange damehandsker og Zorro-maske på den 31. marts.

Skriv et svar