Nyheder

Sail a Whale afløser Factory Floor til Pop Revo

I går kunne den århusianske festival Pop Revo meddele, at Factory Floor ikke spiller alligevel. De lovede samtidig en værdig erstatning, og i dag har de så løftet sløret for, at svenske Sail a Whale kigger forbi.

I går kunne den århusianske festival Pop Revo, der løber af stablen den 29. og 30. april, meddele, at de britiske postpunkere fra Factory Floor ikke spiller alligevel. De lovede samtidig en værdig erstatning, og i dag har de så løftet sløret for, at svenske Sail a Whale kigger forbi med deres berygtede liveshow.

Sail a Whale er signet på det ligeledes svenske pladeselskab Sincerely Yours, som er kendt for at have en løs omgang med musikalske genrer og konventioner. Ud over Sail a Whale har selskabet stået bag udgivelser af anmelderroste navne som CEO, JJ, Air France og ikke mindst Tough Alliance.

Koncerter med Sail a Whale har ry for at være konceptuelle og lægge stor vægt på visuelle aspekter. Således vil der til hver sang, gruppen spiller, være en tilhørende video, som projekteres på et lærred. Bandet selv vil befinde sig bag lærredet og via baglys indgå i de film, der udspiller sig på scenen.

Musikalsk trækker Sail a Whale på en ulig blanding af inflydelser af alt fra lyden af nutidig pop, elektronisk klubmusik, ambient og hiphop. Sangeren er tidligere operasanger, men ellers er det faktisk uklart, hvem gruppens medlemmer er. Det er dog muligt at læse sparsom information, høre musik og se video på gruppens officielle website.

Ud over Sail A Whale præsenterer Pop Revo et lineup bestående af Deerhoof, Owen Pallet, Thulebasen, Sleep Party People, Paper, Iceage og Taragana Pyjarama.

Om skribenten

Nicholai Friis Pedersen

 

Biografi

Musikalsk stammer jeg fra 90'ernes independent-hiphop, men specielt post- og støjrocken har også en stor plads i mit hjerte. I den seneste tid har jeg lyttet meget til genrer som drone, wonky/leftfield og chillwave. Derudover læser jeg på kandidatuddannelsen i Medievidenskab og er far for min et-årige søn, August.

 

Fem favoritalbums

Company Flow: Funcrusher Plus
Notorious B.I.G: Ready to Die
Sonic Youth: Sister
My Bloody Valentine: Loveless
Neil Young: Tonight's The Night

 

Skriv et svar