Nyheder

Spids Nøgenhat, Yemen Blues og Zun Zun Egui til Roskilde

Denne onsdag kan Roskilde Festival føje følgende tre navne til programmet: Spids Nøgenhat, Yemen Blues og Zun Zun Egui.

Hver onsdag det næste stykke tid offentliggør Roskilde Festival nye navne. Hvor vi sidste onsdag fik lejlighed til at glæde os over, at Undertoner-darlings som Destroyer og Tame Impala slår et smut forbi Dyreskuepladsen, får vi i denne uge mulighed for at se frem til kultisk, dansk syrerock i form af Spids Nøgenhat, blues med arabiske undertoner fra israelsk/yemenitiske Yemen Blues og et sandt generisk miskmask med det transnationale ‘post-alting’-outfit Zun Zun Egui.

Danske Spids Nøgenhat, som blandt andet består af medlemmer fra hedengangne Dragontears, betegnes ofte som et kultband. De giver sjældendt koncerter, og når de endeligt gør, er der tale om en form for bevidsthedsudvidende seancer, som bygger på en stor grad af improvisation. I 2010 overværede vores skribenter og tidligere redaktør-duo Kim Elgaard Andersen og Christian Klauber en koncert med bandet. Oplevelsen udmøntede sig i seks U’er og blev beskrevet på følgende måde:

»Koncerten var smuk på den her psykedeliske måde. Bare tæer i sandet. Rosenblade, der drysser fra himlen. Men sandet var måske lidt for varmt, når fødderne trængte ned i det. Og mellem rosenblade var der torne. Men det var det hele værd. Det var et eventyrland. Sammen med hende Alice bag spejlet.«

Bag Yemen Blues’ blanding af instrumentering fra gammel arabisk folkemusik (messingblæsere, tværfløjte og slagtøj) og traditionel blues og jazz står Ravid Kahalani. På scenen vil han med sit band præsentere smagsoplevelser med aromaer fra både Mellemøsten, Afrika og Amerika. Med Zun Zun Egui blandes verdensmusik og vestlig rockkultur på en måde, som fans af Frank Zappa, Mike Patton og Talking Heads givetvis kan nikke genkendende til. Gruppen, som har base i England men udgøres af flere nationaliter, trækker blandt andet veksler på ulige udtryk som afrikansk guitar, japansk avantgarde, jazz og postrock.

Lur med, når Undertoner løbende løfter sløret for, hvem du kan opleve til årets Roskilde Festival, eller spring direkte til kilden her! Fortsat god onsdag!

Skriv et svar