Nyheder

April-koncerter II: Arkitektur og bossa-punk med Dronningen og slænget til århusiansk revolution

Skrevet af Camilla Grausen

I anden del af april får du australsk indiepop, fransk new wave-bossa nova, amerikansk selvbiografi, norsk forstadsrock og århusiansk festival.

Påskelam, helligdage, udsøgte chokoladeæg, Jesu korsfæstelse og forårssol er naturligvis ingenting uden lidt livemusik. Her er en håndfuld koncerter, som Undertoner varmt kan anbefale i anden halvdel af april.

Amerikanske John Grant har har gjort sig klar til sit besøg i Danmark ved at iføre sig sin fine vindmølle-t-shirt.

Løgn og latin! Architecture in Helsinki er slet ikke fra Helsinki. De er derimod fra Melbourne i Australien, og har nu i ti år leveret legende indiepop, ikke mindst på bandets nye album, Moment Bends, hvis forårslyd får albummet til at udgøre et perfekt soundtrack til netop denne måned. Australierne giver koncert i Lille Vega i København tirsdag den 19. april. Og bare for at fortsætte logikken med ringe sammenhæng mellem geografi i bandnavn og -hjemland, opvarmer canadiske The Russian Futurists.

Nouvelle Vague er et fransk band, der elsker to ting. New wave-sange fra 80’erne og bossa nova-jazz. Deraf bandets navn, der på engelsk oversættes til ‘new wave’ og på portugisisk til ‘bossa nova’. Denne usandsynlige kombination fungerer overraskende nok upåklageligt, og dét er der i efterhånden nogle år kommet velklingende sange ud af, der faktisk formår at stå alene som nye melodier. Samtidig er det altid med glimt i øjet og humor når de to meget forskellige sangerinder i Nouvelle Vague giver deres versioner af de typiske mandlige new wave- og punk-numre som The Clashs ”Guns of Brixton”, Joy Divisions ”Love Will Tear Us Apart” og Depeche Modes ”Master and Servant”. Det sker i Voxhall i Århus mandag den 25. april (2. påskedag) og i Store Vega den 26. april.

Samme aften, den 26. april, er der også andet godt at komme efter i det københavske. Her spiller den tidligere The Czars-frontmand, John Grant, i Koncerthusets Studie 2 på Amager. John Grant optræder med sine selvbiografiske sange fra albummet Queen of Denmark, et album der handler om hans liv som stofmisbruger og homoseksuel i et stærkt fordømmende kristent miljø i USA. Albummet er Grants første soloprojekt, og det er blevet til i samarbejde med medlemmerne af Midlake. De intime rammer i Koncerthusets Studie 2 er vist et ideelt sted at høre John Grants personlige og tyste singer/songwriter-numre.

Fra en snoldet forstad til Bergen er John Olav Nilsen & Gjengen blevet til en mindre sensation i hjemlandet Norge, hvor John Olav Nilsen og ‘slænget’ debuterede forrige år. Tankerne om debuten, den hurtige succes og det at synge på norsk fortalte John Olav Nilsen Undertoner om, da vi mødte ham på sidste års Roskilde Festival efter bandets koncert på Odeon. Nu er de fandenivoldske rockdrenge tilbage med deres andet album Det nærmeste du kommer, igen på klingende norsk og med følelserne uden på tøjet. Oplev dem live den 27. april på Voxhall i Århus eller den 28. april på Loppen i København.

Nogle dage sidst i april er Danmarks musikalske hovedstad Århus. Det sker, når festivalen Pop Revo løber af stablen fra torsdag den 28. til og med lørdag den 30. april. Festivalen har nu fuldendt årets program, og i år byder festivalen blandt andet på optrædener af internationale og danske navne som bl.a. Deerhoof, Owen Pallett, Thulebasen, Sleep Party People og The New Spring. Se mere om bands og program på festivalens hjemmeside. Hvis du derimod er i københavnsområdet lørdag den 30. april, kan du overveje at smutte forbi det nye Lades Kælder i Kødboderne, KB18, hvor Ignug og Søndagsprojektet giver koncert.

Og som altid kan du følge med i hvilke koncerter, vi ellers kan anbefale, på Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar