Nyheder

Fennesz har ep og samarbejdsalbum på trapperne

Skrevet af Mikkel Arre

Ambientmesteren Fennesz er tilbage som solokunstner med ep’en Seven Stars. Samtidig er han klar med endnu et samarbejdsalbum med japanske Ryuichi Sakamoto.

Det er efterhånden to et halvt år siden, at Christian Fennesz udsendte sit seneste soloalbum, det glimrende Black Sea.

Fennesz i søndagstøjet – foto: Kevin Westenberg

Siden er det bl.a. blevet til In the Fishtank 15, som østrigeren lavede sammen med den nu afdøde Sparklehorse-frontmand Mark Linkous, samt et par temmelig obskure kassettebåndsudgivelser.

Fennesz har dog ikke valgt at hellige sig kassetteformatet fuldt ud, hvilket han beviser 5. juli, når han udsender ep’en Seven Stars på 10″-vinyl. Det rapporterer Tinymixtapes, der også kan berette, at ep’en byder på fire numre, samt at et af dem kommer til at rumme noget så Fennesz-atypisk som livetrommer.

Det er der til gengæld med ret stor sandsynlighed ikke på albummet Flumina, som udkommer senere på sommeren og er et samarbejde mellem Fennesz og den japanske komponist Ryuichi Sakamoto. Flumina er makkerparrets andet fuldlængdealbum og lægger sig således i forlængelse af 2007-udgivelsen Cendre. Ude på internettet kan man læse en hel del om Flumina, men det kræver betydelige japansk-kundskaber, så vi nøjes med at fortælle, at Ryuichi Sakamoto er aldeles koncertaktuel i Danmark, idet han i aften spiller i Koncerthuset i DR Byen sammen med alva.noto – en koncert, som du kan læse en anmeldelse af her på siden inden længe.

Skriv et svar