Nyheder

Fredagsvideo: Anna von Hausswolff: “Track of Time”

Skrevet af Anna Møller

Weekenden står i festivalernes tegn, og på Spot 2011 spiller denne uges fredagsvideokunstner også. Hun hedder Anna von Hausswolff og leverer emininent smukt klaver og vokal.

Endelig fredag. Tid til at smække stængerne op på kontorbordet og slette ulæste mails, som det var spam og nyhedsbreve. Så skal der fordybes, så skal tiden stå stille, og hvorfor ikke gøre det med lidt svensk skønsang fra en Spot-aktuel sangerinde?

Fredagsvideoens udkårne er denne uge svenske Anna von Hausswolf, der ud over at være indehaver af et både yndigt og ulvet navn, også står bag et hårrejsende smukt nummer, det meget passende “Track of Time”. Nummeret er båret frem af von Hausswolfs eminente og skræmmende ekspressive vokal og simpelt klaver.

Videoen er skabt af Anders Nydam og Anna von Hausswolf og portrætterer svensken, som hun bedst befinder sig: Ude i sneen og til bålritualer inde i skoven.

Anna von Hausswolf spiller på Spot fredag i Musikhusets Lille Sal 18.30.

Anna von Hauswolff: \”Track of Time\”

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar