Nyheder

Fredagsvideo: Liturgy: “Returner”

Skrevet af Anna Møller

Liturgy spiller efter sigende prætentiøs hipster-black metal, og de har lavet en video med munke i hvide kutter, omvendte kors og en kirke. Døm selv, og hav en dejlig weekend!

Endnu en fredag, endnu en video!

Denne gang med den nyeste version af den gode, gamle genreleg – vi har at gøre med et band, der lidt lyder som noget og lidt lyder som noget andet og går rimelig meget op i at være uhyggelige. Derfor: Genrerne ruller.

Liturgy er, ud over den engelske betegnelse for rækkefølgen og elementerne i en gudstjeneste, Hunter Hunt-Hendrix (guitar, vokal), Bernard Gann (guitar), Tyler Dusenbury (bas) og Greg Fox (trommer), og bandet har netop spillet på SXSW 2011 – det kan du se en optagelse af her. Læs i øvrigt lige forsangerens navn igen, tak.

Newyorker-bandet har allerede fået mange betegnelser skudt efter sig, hvor de mest udbredte nok er enten [haters] ‘prætentiøs hipster-black metal’ og [lovers] ‘black math metal’. De er blevet kaldt en slags crossover mellem The Mars Volta og Agalloch, og magasinet Village Voice har bl.a. skrevet om dem: »They play metal like it’s a minimalist downtown art/life/religion project in the tradition of dronemasters Glenn Branca, Rhys Chatham and La Monte Young’s Dream Syndicate.«

Nå ja, du kan jo dømme selv. Videoen til “Returner” fra det kommende album Aestetica, der udkom i USA 10. maj 2011, byder på en kirke, Liturgy og tilhørende hvidklædte munke oplevet gennem et stroboskopisk pulserende kalejdoskop. Sammen med den hårdtslående og tunge rock med falset-gyservokal er det en rimelig hypnotiserende oplevelse, der egner sig glimrende til fredagens begyndende psykosesump.

Videoen er instrueret af Zev Deans, der også har filmet, produceret og klippet.

Enjoy!

Liturgy: \”Returner\”

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar