Koncerter

Primavera ’11: Avi Buffalo, 27.05.11, San Miguel, Parc del Fòrum, Barcelona

Skrevet af Signe Palsøe

Avi Buffalo holdt igen med solskinspoppen over for det ellers så solskinspophungrende festivalfolk. Det var synd, da musikken aldrig kom til at fremstå så stærkt, som den havde potentiale til.

Selvom Avi Buffalos fine, selvbetitlede debutalbum fra sidste år ikke fik så meget opmærksomhed herhjemme, som det kunne have fortjent, vidnede fremmødet ved San Miguel-scenen tidligt fredag aften tydeligt om, at bandet ikke var blevet overset ude i den store verden. Avi Buffalos naivistiske og lidt twee-agtige tag på iørefaldende indiepop syntes da på papiret også at være den perfekte måde at starte koncertdagen på.

Den lokale vejrudsigt havde lovet, at solen ville blive opslugt af et tungt skydække ud på aftenen, men da koncerten startede klokken 18, var det stadig varme, dovne kroppe og et utal af gratis reklamestråhatte fra et gavmildt pastilfirma, der dominerede synsfeltet. Det var tydeligvis solskinspopfolket, der var mødt op, og de ville høre solskinspop. Ikke en urimelig forventning, taget i betragtning at Avi Buffalos debutalbum ikke indeholder andet.

Alligevel var det et sært broget sæt, bandet præsenterede i løbet af den næste gode halve time. Bandets musik rummer en fin melankolsk tone, men det var, som om den havde fået lidt for stor bevægelsesfrihed under koncerten – og desværre især på bekostning af de boblende melodier, der er Avi Buffalos helt store force.

I stedet var musikken overraskende atmosfærisk, til tider helt støjende, men et stykke ind i sættet blev denne nye dagsorden efterlevet med så lidt karakter, at det var svært at synes noget som helst om de toner, der forlod de fire bandmedlemmers instrumenter. Det hjalp naturligvis på publikums engagement, da “What’s in It for” efter en lille håndfuld numre begyndte at flyde fra scenen, og derefter begyndte bandets afsøgelser af de mere støjende og pågående guitarsekvenser da også at få noget mere podus. Ikke desto mindre indhentede koncerten aldrig helt den tabte melodiøsitet, og det var synd, da Avi Buffalo desværre ikke er ret meget uden den.

★★★☆☆☆

Skriv et svar