Nyheder

Fredagsvideo: Thulebasen: “Monster”

Skrevet af Anna Møller

Det hippeste på planeten lige nu er ifølge en canadisk hjemmeside Thulebasens video “Monster”. Ja, hvorfor ikke? Her er ugens fredagsvideo.

 Thulebasen er snart her, der og alle vegne.

Pop Revo i slutningen af april, Spot i maj, Roskilde Festival og Copenhagen Jazz Festvial i juli og inden længe også både Sejerø Festival og Alive Festival i august.

At de samtidig får tid til at lave musikvideoer, kan være lidt af et mysterium, og heldigvis har Malthe Fischer fra Oh No Ono og Eleanor Bock Lund hjulet med den nye video til Gate 5-nummeret, “Monster”. Som vist i øvrigt handler om at være forelsket, hvis jeg ikke husker helt galt fra koncerten til Pop Revo.

Fischer og Lund har klippet, redigeret og lavet effekter til den negativfarvede video, der er overrandt af oversize og undersize dyr, alskens frugt, der (næsten) indtages, eksplosioner og masser af optagelser af bandet, der spiller. Thulebasen har selv stået for filmningen, og ifølge canadiske Straight.com er videon det smarteste på kloden lige nu. I øvrigt kalder hjemmesiden Danmark for ‘det nye Island’, som kan synes som en paradoksal udsigelse på utallige planer. 

Så det er jo bare om at kaste sig ud i det – hav en rigtig dejlig fredag!

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar