Nyheder

Juni-koncerter: Distortede Nisser siger Hallo til Elbow

Skrevet af Martin Thimes

Præ-Roskilde-trætheden i spillestedernes koncertkalender er ved at melde sig. Men med både Distortion-Mayhem og en runde Northside Festival i Aarhus er der alligevel meget at glæde sig over i den første sommermåneds begyndelse.

 

Nisennenmondai - vi er fra Japan, og vi er seje | Foto: Daniel Niebuhr

Københavnere bliver fest-forkælede i begyndelsen af måneden, men jyderne tager revanche et par uger efter med den Aarhusianske opkomling af en festival, Northside Festival.

Men inden det hele går løs i København til Distortion, kan du passende smutte forbi Voxhall i Aarhus den 1. juni. Her spiller svenske Junip nemlig. Forståeligt nok står José González’ navn på plakaten lige under bandnavnet, for det er i høj grad hans solo-karriere, der har givet Junips bløde folkrock vind i sejlene.

Samme onsdag begynder fest-helvedet Distortion i København. Og onsdag bliver City traditionen tro indtaget af raverbusser, gadefester og en generel overflod af gøgl og dj’s. Men bookerne fra Smash!Bang!Pow! har gemt en lille godbid nede i den mørke kælder i Jazzhouse. De japanske dronninger af krautet og dansabel rock, Nisennenmondai, spiller sammen med Laurel Halo. Og som en ekstra lille snack har arrangørerne fået både Brian Degraw (Gang Gang Dance) og danske Taragana Pyjarama til at dj’e på overetagen.

Torsdag den 2. juni rammer Distortion Nørrebro. Den yderste bastion på programmet er Drone, hvor Thee Attacks spiller kælderen steghed med perfekt skåret 60’er-garagerock. På Stengade er der lømmelpunk og apatisk attitude fra Iceage, men programmet denne aften gemmer også på andre godter. Blandt andet de glimrende no-wave-minimalister i irske Thread Pulls, der også gæstede sidste års Festival of Endless Gratitude, og som også spiller dagen efter til Distortion-festen på Vesterbro.

Fredag den 3. juni smutter det kulørte fest-cirkus til Vesterbro. Men ingen steder i København vil kunne hamle op med den psykedeliske eksplosion, som finder sted på Loppen samme aften. Her spiller legendariske On Trial deres afskedskoncert efter 25 års bevidsthedsudvidende rock af den allerfineste slags. Der vil efter sigende være gæster på scenen, men hvem det bliver, må du tage til Loppen for at finde ud af.

Lørdag den 4. juni kan du, med trætte lemmer efter tre dages hård clubbing og syrerock, smutte forbi Hvidovre Hovedbibliotek, hvor Eggs Laid by Tigers og Vessel spiller. Bag førstnævnte gemmer Prins Nitram og Murder-tourbassist Jonas Westergaard sig, og bandet spiller en herlig folket indiepop med tekster af Dylan Thomas.

Efter sådan en weekend er der heldigvis tid til at puste ud. Også rent musikmæssigt. For der er ikke meget at tage stilling til på den anden udgave af Northside Festival i Aarhus. Over to dage er der samlet tilpas mange publikumsdarlings sammen til, at de fleste mildt musikinteresserede kan finde sig et hovednavn. Lad os i fællesskab beslutte, at Elbow fortjener at være det absolutte hovednavn. Hvem spiller ellers? Se her! Og hvis du finder den eneste ene og bliver hængende i Aarhus efter Northside Festival – eller hvis du måske ligefrem bor i byen – så gemmer Voxhall den 15. juni på en fin omgang Bruce Springsteen-light med amerikanske The Gaslight Anthem. Ellers er det med at komme hjem og lade op til resten af måneden, der jo kommer til at byde på Roskilde Festival og meget andet godt. Mere om det senere.

Indtil da, hold øje med vores koncertkalender, som løbende bliver opdateret.

2 kommentarer

Skriv et svar