Koncerter

Roskilde Festival ’11: The Eclectic Moniker, 26.06.11, Pavilion Junior

Skrevet af Signe Palsøe

The Eclectic Moniker lagde med deres eksotiske lydbillede op til en sen eftermiddagsfest, der langt hen ad vejen blev en realitet. Desværre var kun få numre interessante nok til at engarere os uden kulørte parasoller i håret.

The Eclectic Moniker manede til dansefest. Det lykkedes – et stykke hen ad vejen.

Med de to numre, The Eclectic Moniker har liggende på deres Bandbase-side, havde jeg fået et pænt førstehåndsindtryk af bandet, inden de betrådte Pavilion Junior sent søndag eftermiddag. The Eclectic Moniker spiller pop influeret af vestafrikanske og sydamerikanske rytmesektioner, og især nummeret “Two Officers” varslede om Dirty Projectors-klingende, vuggende calypso med forskudte rytmer, der både kunne virke inciterende og engagerende under den dansende eftermiddagssol.

Ikke desto mindre viste “Two Officers” sig snart at være langt den mest vellykkede skæring, det store band har skruet sammen, og med hele ti mand på scenen og ikke nær så mange strenge at spille på var musikkens substans til tider svær at finde i virvaret. I stedet faldt The Eclectic Moniker lidt for ofte i den klassiske fælde for bands, der spiller på et eksotisk element i deres ellers vestligt klingende musik: gøglerfælden.

Således var bandet gode til at holde kontakten til publikum, der da også velvilligt engagarede sig i den luftige pop og holdt gejsten pænt oppe gennem hele den 40 minutter lange koncert. Som liveband har The Eclectic Moniker langt hen ad vejen styr på deres virkemidler, og derfor faldt deres koncert ikke til jorden. Ikke desto mindre fremstod både vokal og instrumentering ofte temmelig uopfindsomme eller decideret flade i de mindre heldigt skårede popmelodier, og med dem sneg indtrykket af monotoni og et temmelig opstillet arrangement sig ind.

Formår The Eclectic Moniker at udvikle deres lydbillede og spille på de finesser, som deres bedste numre rummer, har de potentiale til også at kunne engagere os uden farvede drinks i hånden. Lige nu kræver det dog en grundig indsats på det tekniske område.

★★½☆☆☆

Skriv et svar