Nyheder

Roskilde lukker listen med Portishead

Skrevet af Camilla Grausen

Der var lidt af en godbid på fadet, da Roskilde Festival i dag offentliggjorde årets sidste navne.

Portishead kommer på Roskilde!!! Denne nyhed kan sandsynligvis lukke munden på nogle af dem, der endnu var utilfredse med Roskilde Festivals program og krævede flere store hovednavne. I dag lukker Roskilde Festivalen programmet med denne »sidste offentliggørelse«, og man må sige, at det er et navn, der både emmer af høj kvalitet og som kan fylde Orange Scene.

Bristol-trioen med Beth Gibbons i front blev verdenskendt for deres unikke triphop-lyd kombineret med Gibbons’ særprægede vokal efter deres skelsættende debut Dummy fra 1994. I 10 år var der stille omkring bandet, indtil trioen i 2008 vendte ufatteligt stærkt tilbage med albummet Third, der fik Undertoners Søren Jakobsen til at uddele topkarakter. Det var også det år, Portishead sidst gav koncert i Danmark. Bandet har offentliggjort, at der snart er et nyt album på vej. Forhåbentlig kan vi få en forsmag på det på Orange Scene.

Selvom Portishead løber med opmærksomheden i dagens offentliggørelse, er de ikke det eneste nye navn på Roskilde-plakaten. Også Kaizers Orchestra, der er i gang med en ambitiøs albumtrilogi ved navn Violeta Violeta, kommer og giver deres fjerde koncert på Roskilde. Danske Hymns from Nineveh er nu også på programmet, og forhåbentlig leverer de en smuk og inderlig koncertoplevelse, ligesom de gjorde for nylig på årets Spot Festival. Desuden er My Chemical Romance og de to svenske navne, Hoffmaestro og Daniel Norgren tilføjet programmet.

Undertoner dækker selvfølgelig festivalen og varmer også snart op med en række optaktsanbefalinger… Stay tuned!

Om skribenten

Camilla Grausen

Koncertredaktør og skribent
camilla@undertoner.dk
 

Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner siden 2003, hvor jeg anmelder og skriver nyheder, men er især aktiv som koncertredaktør siden 2007 og står for alt, hvad der vedrører koncertanmeldelser. Jeg er derudover cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar