Nyheder

Causa Sui strækker for alvor ud på ny samarbejdsplade

Skrevet af Mikkel Arre

Den danske psychrockkvartet er klar til at udgive anden del af samarbejdsprojektet med Sunburned Hand of the Man-medlemmet Ron Schneidermann.

Midt på foråret udsendte den danske psychrockgruppe Causa Sui albummet Pewt’r Sessions 1, som vi her på siden spåede en placering på listen over årets bedste danske plader og roste for sin evne til at bane vejen for “det helt elementære, rensende element, som fri rock kan skabe, når det er bedst”.

Albummet blev indspillet i 2009 sammen med Sunburned Hand of the Man-kernemedlemmet Ron Schneidermann. Som tallet i titlen indikerer, resulterede optagelserne i mere end de seks numre på forårspladen, så 8. august er Causa Sui klar til at udgive Pewt’r Sessions 2 på sit eget selskab, El Paraiso Records.

Denne gang er der kun tre numre på lp’en, men de er så også alle nogle velvoksne størrelser. Det Jorge Luis Borges-refererende åbningsnummer “Garden of Forking Paths” varer således hele 23 minutter. Et seks minutter langt uddrag kan høres her.

Causa Sui har endvidere et par danske koncerter forude: 5. august på Kildemose Festival, 10. september med Wooden Shjips på Loppen og 17. september på Musikcaféen i Århus med Papir.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar