Nyheder

Fredagsvideo: Larsen & Furious Jane: “In the Surf”

Skrevet af Anna Møller

Sommeren er slut, regnen siler ned og en forfærdelig fredag har lagt sig til at dø på dørtrappen til ugens video. Tak for det, Larsen & Furious Jane.

I mandags offentliggjorde Aarhus-gruppen Larsen & Furious Jane både manifest og en ny (gratis) plade via hjemmesiden momowave.org.

Anmelderdarlingsne skrev bl.a., at de »har hverken lysten eller evnerne til at være en del af musikbranchen. Men vi vil gerne dele vores musik med dem, den interesserer«. Det, må man sige, er både ærligt og direkte tale.

Albummet, der er til fri download via hjemmesiden, hedder Dolly og følger efter kritikerroste Zen Sucker fra 2008, der da også fik fem U’er af Undertoners Jeppy Fly-Kristensen. På de nye sange er bandet umiddelbart trådt en smule længere væk fra det støjrockede uden af den grund at have mistet det sammenbidte og bitre indierockede udtryk.

På fredagens video, “In the Surf”, kan man på lydsiden opleve stadigt vibrerende trommer, indadvendt og enkelt guitarspil og lettere rumklangssvøbt og halvdepressiv Larsen-vokal, der kan lede tankerne hen på The Nationals mere afdæmpede øjeblikke. Måske det er Mikkel Bolding (aka Messy Shelters) folkede fortjeneste, da han optræder som en officiel del af Larsen & Furious Jane nu. Måske ikke.

Visuelt forstærkes det udtryk af sort/hvide ridsede optagelser af miserable børn i alskens afskygninger. Jævnt deprimerende alt i alt.

Hav en forfærdelig fredag.

Skriv et svar