Nyheder

Fredagsvideo: Nirvana: “Breed” (live på Paramount Theatre)

Skrevet af Anna Møller

Grungeguderne Nirvana leverer denne uges fredagsvideo i anledningen af udgivelsen af en deluxe version af albummet Nevermind fra 1991.

For under en uge siden døde den aldeles talentfulde soulsangerinde Amy Winehouse i en alder af 27, og det er jo efterhånden kendt som rockstjernealderen over dem alle.

Også grungeguden Kurt Cobain er en del af den klub af talentfulde, banebrydende og nu afdøde musikere, og det er ikke det eneste, der gør Nirvana aktuelt. I anledningen af, at det er 20 år siden, Seattle-grungerne udgav deres andet album, det storsælgende DCG Records-album Nevermind, udgives det 19.-20. september 2011 i en særlig super deluxe version med blandt andet remastererede b-sider, endnu uudgivede øvere og koncerten på Paramount Theatre i 1992. I øvrigt har en fanside til netop Nevermind fået fjernet deres Facebook-billede, da coveret til Nevermind overskrider adskillige af Facebooks regler om, hvordan et billede må se ud – og der er en nøgen baby, der svømmer efter en dollarseddel simpelthen for meget.

I går blev tracklisten så frigivet, og selvom den aldrig udgivede og sløvere Sound City-version af ”Sappy” er et af de numre, der ikke er på – og formentlig aldrig bliver udgivet –, så er der i den grad tale om en udvidet version af albummet fra 1991. Albummet udgives i 10.000 kopier i USA og 30.000 i resten af verden og kommer i den mest skrabede udgave formentlig til at koste omkring 250 danske kroner.

Denne uges fredagsvideo er Nevermind-nummeret ”Breed” i en live version fra netop Paramount Theatre. “Breed” hed i de første optagelser i øvrigt “Immodium” og var i længere tid en del af livesættet, inden det havnede på Nevermind. Oprindeligt er det skrevet som en hyldest til Tad Doyle fra Seattle-grungebandet Tad, der på en fælles Storbritannien-tour hver morgen brækkede sig så heftigt, at Cobain tilbød at holde brækspanden for ham.

Rigtig god fredag!

Skriv et svar