Nyheder

Fredagsvideo: The Melvins: “Boris” (live på North Shore Surf Club, 1991)

Skrevet af Anna Møller

En koncertoptagelse af The Melvins’ smadrede nummer “Boris” er denne uges fredagsvideo. Læs her hvorfor!

Denne uges fredagsvideo er et af de mest smadrede numre fra de amerikanske godfathers of grunge The Melvins, nemlig nummeret “Boris”. Ofte kaldes nummeret grundet dets enormt langsomme tempo og repetitive guitarspor for doommetal, men kært genrebarn har som altid mange navne, og sikkert er i hvert fald, at sangen fremstår ødelagt og gennemsmadret med et punkudtryk udover det sædvanlige. Nummeret er i øvrigt blevet coveret af bl.a. det amerikanske postmetalband ISIS.

Der er ikke så meget at sige om selve videoen udover, at klippet afbilder Melvins i deres oprindelige trioform inkl. ex-bassist Joe Preston i et svedigt og intenst koncertøjeblik, og at man næppe finder en sang, der på samme tid er fuldstændigt ødelagt og så alligevel holder vedholdende fast på dets egne strukturrester.

“Boris” er fra 1991-albummet Bullhead og er som pladsens resterende numre skrevet af forsanger og guitarist Buzz Osborne (også kendt som King Buzzo), og på studieoptagelsen er det i øvrigt Shirley Temples datter, Lori Black (Lorax), der spiller bas. The Melvins spiller stadig i bedste velgående, nu som en kvartet med to trommeslagere og ny bassist fra stonermetalbandet Big Business.

Og hvorfor så al denne snak om Melvins’ sang “Boris”? Jo, nu skal du høre: I denne uge har Undertoner bl.a. haft en konkurrence kørende om billetter til Denver-bandet Tennis på Ideal Bar i dag, fredag. I selvsamme bygning spiller denne aften det japanske eksperimentalrockband, Boris. De har ikke taget navn efter en vis hr. Jeltsin, men derimod netop nummeret “Boris” med The Melvins. Og-og-og for at slutte ringen fuldstændig, så blev det i går offentliggjort, at The Melvins spiller i Lille Vega 17. oktober, kære ven.

God smadr-fredag!

Skriv et svar