Nyheder

Fredagsvideo: Weekend: “Monday Morning/Monongah, WV”

Skrevet af Anna Møller

Roskilde-aktuelle Weekend leverer ugens fredagsvideo – en støjrocket undersøgelse af sort vands påvirkning på amerikanske forstæder. God Weekend!

Ja, så blev det atter weekend. Og i ægte metaleg er denne uges fredagsvideo videoen til californiske Weekends single “Monday Morning/Monongah, WV” fra albummet Sports (2010).

Weekend er et af de hersens hypede støjrock møder shoegaze møder skrammel-bands, hvor man kan være i tvivl om, der overhovedet findes en reel melodi derinde bag genrepladerne. En slags støjrockens Mariah Carey, om man vil. Alligevel er det vel en undersøgelse værd, når nu det unge band, der kun har et år sammen på bagen, har opnået flotte anmeldelser på bl.a. Pitchfork, Tinymixtapes og Drowned in Sound.

Videoen til “Monday Morning/Monongah, WV” er en version af den klassiske ‘Der er noget galt i forstæderne’-ramme, denne naturligvis i amerikanske forstæder, hvor mørkt vand pludselig gør både vandkamp og bilvask meget skrækindjagende. Kevin Johnson og Shaun Durkan har instrueret, og Ryan Uzilevsky og Gabriel Valencia har filmet ungpiger, drengestreger og ældre menneskers indtag af sort vand.

Weekend spiller i aften, fredag d. 1. juli klokken 22.00, på Roskildes Pavilion-scene.

Skriv et svar