Nyheder

Jens Lekman diskuterer med sig selv

Skrevet af Camilla Grausen

Knap fire års udgivelsestørke er ovre: Crooneren fra Kortedala vender tilbage.

Jens Lekman foretrækker at diskutere med sig selv i smukke omgivelser.

Den svenske popcrooner Jens Lekmans seneste album, Night Falls Over Kortedala fra 2007, var Undertoner særdeles pjattet med. Og nu er hr. Lekman på vej med nyt materiale. Han udgiver nemlig snart ep’en An Argument With Myself.

Det, Lekman har diskuteret med sig selv, er muligvis, hvad der overhovedet skulle ske med disse sange. På sin hjemmeside skriver Lekman, at ep’ens fem numre er nogle, som han holder meget af, men som ikke passer ind på det nye album, han arbejder på. Heldigvis for os røg de ikke i papirkurven, men udkommer på Secretly Canadian den 19. september i England og den 20. september i resten af verden.

Allerede i Undertoners interview med Jens Lekman fra 2007, spås det, at Kirsten Dunst en dag vil ringe til ham. Hun udtalte nemlig dengang, at hun var vild med hans musik. Lekman venter dog stadig – i hvert fald, hvis det er det, hans nye nummer “Waiting for Kirsten” refererer til.

I forbindelse med ep-udgivelsen og albummet, der også snart er på vej, har Lekman desuden annonceret en række amerikanske turnédatoer. Snart offentliggør han også  europæiske datoer. Indtil da må vi vente i spænding og se frem til at høre numrene bag titlerne på ep’en:

1. An Argument With Myself

2. Waiting for Kirsten

3. A Promise

4. New Directions

5. So This Guy at My Office

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar