Koncerter

Roskilde Festival ’11: Curren$y, 03.07.11, Cosmopol

Skrevet af Rasmus Riiskjær

På samme måde som alt, Clipse laver, handler om coke, handler Curren$y om hash. Skæv, jokende og med lige lovlig mange a capella-numre leverede Curren$y en hiphop-koncert over gennemsnittet.

Curren$y leverede en god koncert, hvor andre rapperes numre dog var de bedste indslag.

Curren$y er for hiphop, der handler om hash, hvad Clipse er for hiphop, der handler om coke. Skæv, jokende og med måske lige lovlig mange a capella-numre leverede Curren$y en hiphop-koncert over gennemsnittet. En ret malplaceret warmup med en dj, der spillede latin-beat, fik følgeskab af tre mænd med trommer, og så fik han hevet panfløjten frem. Det var ikke just min kop te, og Cosmopol, der koncerten igennem desværre forblev kun halvfyldt, blev ikke overrendt af folk, der dog måtte høre trommer og panfløjte.

Curren$y, iklædt cap, hvid T-shirt og guldkæde, var en glad og fjollet rapper med godt styr op sit flow og sine sære moves, hvor knæenes bevægelser i særdeleshed var i fokus. Sammen med sin dj inkluderede han mega-hiphop-hits som Luniz’ “I Got 5 on It” og “’bout It, ’bout It” af bysbarnet Master P (Tru), som The Diplomats også har lavet en udgave af. Vi fik også nummeret “Where Da Cash At?”, som er lavet sammen med Lil’ Wayne, samt en udgave af “New York Shit” af  Busta Rhymes. Der var bagende lummer og tilrøget stemning af The Dirty South inde under Cosmopols dejligt skyggende teltduge.

“Jetsgo” fra hans spritnye album, Weekend at Burnie’s, var desværre ikke med i sættet. Selvom man er fra New Orleans og kører den tilbagelænede cruiser-stil, kan man altså sagtens være fan af New York Jets.

Imellem numrene snakkede Curren$y om glæden ved hash og om, at vi skulle slappe af og passe på hinanden. Det var bl.a. med ord som disse: »We haven’t even burnt the motor yet,« »Everybody take care of somebody. Don’t dehydrate« og »Drink water. That’s cool.«

Lige lovligt mange a cappella-numre prægede sidste del af showet, hvor mange shaka signs blev kastet op i luften. Curren$y leverede en udmærket koncert, men det blev kun for alvor fedt, da han spillede andres numre.

★★★★☆☆

3 kommentarer

  • Der er et par klare misforståelser omkring symbolikken i Curren$y’s musik.
    JETS står for Just Enjoy This Shit, samtidig med at en jet er et dobbeltsymbol på at være høj (skæv), men også højere oppe og derved uopnåelig for andre.

    Shaka symbolet er i dette tilfælde et fly, en jet.

    Bare et par forklaringer :)

Skriv et svar