Nyheder

Fredagsvideo: Murder: “No Room For Mistakes”

Skrevet af Anna Møller

Engang var du noget. Engang var du sej. Her fem år efter arbejder du i svigerfars forsikringsfirma og tilbringer hver anden lørdag med eftermiddagskaffe og tør kringle hos selvsamme svigerfamilie. Murder kender situationen.

Åh, at miste kontakten til sig selv. At vågne gennem en dagdrøm og indse, man har spildt de sidste fem år med at bevæge sig ind i konformitetens uendelige akse. Det satans liv.

Denne uge fredagsvideo er en lille film om netop det. Den stammer fra den danske duo Murder, der snart spiller de sidste koncerter i lang tid. Jacob Bellens og Anders Mathiasen afslutter nemlig deres Gospel of Man-turné, der startede i september sidste år og nu er løbet op i imponerende 30 danske og 35 udenlandske koncerter og umiddelbart derefter holder de to pause fra Murder for at hellige sig andre projekter.

I videoen til “No Room For Mistakes” medvirker en gråsprængt Michael Falch som en slags The Man Upstairs, der har til formål at vække de nu konformt sumpede ex-musikere fem år fra nu. Den lille film er ganske underholdende og fint skruet sammen, så det er bare at gå i krig med den.

Murder spiller de sidste danske koncerter den 29/8 i Vega (med support fra 4 Guys From The Future i duoform) og den 31/8 i Musikhuset Aarhus. Ved begge danske koncerter udvides besætningen med den trofaste medkomponist og bassist Jonas Westergaard samt de to Slaraffenland-musikere Bjørn Heebøl (trommer) og Christian Taagehøj (guitar m.m.).

Hav en dejlig fredag!

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar