Nyheder

Fredagsvideo: Zach Hill: “Green Bricks”

Skrevet af Anna Møller

Turbotrommeslageren Zach Hill fra albumaktuelle Hella leverer denne uges smadrede fredagsvideo. Ja tak til trommer og entusiastiske smileybolde.

Smadre-fredag endnu en gang.

Spencer Seim og Zach Hill har som duoen Hella netop udgivet albummet Tripper, men den energiske og ultrahurtige trommeslager Zach Hill har også sit eget soloshow.

Denne uges fredagsvideo er et udspil fra netop det sololøb, det mildest talt smadrede nummer “Green Bricks” fra sidste års 7”-splitudgivelse, Zach Hill/Raleigh Moncrief/Mason Lindahl/Ellie Fortune.

Der er ikke meget at sige om nummeret, der er en kombination af alt smadder: Overdimensionerede råb, distortion af alle grader, rytmer, der falder hovedkuls over hinanden og ekstremt tempofyldte trommer. Videoen, der følger med er som pendant humoristisk og i alle forstande lo-fi brug af computerfont, smiley-bold og gestikulationer. Videoen er instrueret af Hill selv og Andy Morin, der producerer, indspiller og mastererer Hills solomusik.

Hav en dejlig fredag!

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar