Nyheder

Nyt dansk pladeselskab går uden om ophavsretten

Skrevet af Mia Ravn Bach

Det nye danske pladeselskab Father Figure Records går uden om ophavsretten, da de mener, at denne er med til at begrænse den kulturelle, kreative udfoldelse. Første udgivelse fra pladeselskabet bliver Mount Modern med Dad Rocks!

Midt i den igangværende, meget hede kamp mellem KODA og danske musikblogs vedrørende ophavsret ser et nyt, idealistisk pladeselskab dagens lys. Father Figure Records er nemlig et pladeselskab, som er dannet ud fra holdningen om, at ophavsretten begrænser vores fælles kulturs udfoldelsesmuligheder. På baggrund her af arbejder Father Figure Records udelukkende med musik , der er licenseret under Creative Commons. Under CC-licensen bliver det muligt for pladeselskabet at stille værker til rådighed for andre, der har interesse i at remixe, sample eller videreformidle musikken videre via web 2.0 kanaler.

“Father Figure Records går ind i musikbranchen med ønsket om at servicere musikken på den bedst mulige måde, i en kontekst der er præget af konstante teknologiske fremskridt, som muliggør nye distributionsformer og almen kreativ deltagelse. Når vi ønsker at gøre vores musik helt tilgængelig for remixing, sampling og mash-ups, så er det, fordi vi mener, at det både kan understøtte innovative sjæle og danne et bedre grundlag for kreativ, demokratisk deltagelse i skabelsen af vores fælles kultur, samtidigt med at vores musik får flere kanaler”.

Det nye pladeselskab er allerede godt i gang med arbejdet, hvor første udgivelse bliver Mount Modern af Dad Rocks!, der udgives i samarbejde med Playground Music den 8. november.

 

Skriv et svar