Artikler Nyheder

September-koncerter 2: Endeløs taknemmelighed for krigen mod spids nøgenhat

Skrevet af Martin Thimes

Slutningen af september er sådan en rigtig god tid for festivaler. Det passer faktisk. For der findes rent faktisk to fornemme tilbud til alle, der er bare lidt mere end almindeligt musikalsk interesserede: Festival of Endless Gratitude og Phono Festival.

Sunburned Hand of the Man dukker igen op på Festival of Endless Gratitude. Men ingen ved vist, hvad de har tænkt sig at spille. Eller hvor mange, der dukker op og spiller med. Spændende!

Inden du torsdag den 15. september skal drage enten til elektronisk festival i Odense eller til festival for fri musik i den gamle sporvognsremise på Enghavevej i København, kan du lige nå et smut forbi Ideal Bar, hvor Ford & Lopatin viderefortolker med udgangspunkt i 80’er-synthens mere skramlede hjørner. Desuden kan du opleve de Iceage-relaterede Girlseeker. Ikke et decideret dårligt akkompagnement til flæsk og valgrummel fra smartphonens evige Twitter-strøm.

Samme aften kan det være, du er i Odense. For her begynder den efterhånden erfarne Phono Festival med et abrupt sinus-brag. Sound Escape er nemlig første nummer på programmet, og navnet dækker over en showcase med fem musikere, der hver især bringer deres fortolkninger af beat-båren musik med sig. Arrangørerne nævner navne som Flying Lotus og Hudson Mohawke. Undertoner kvitterer med et ‘god start, drenge’. Og så gør det absolut ikke noget, at førnævnte Hudson Mohawke samme aften også spiller, ligesom Thulebasen og Engine Earz også er på programmet. Der er bliver også kastet elektronisk-eksperimenterende glans over Odense fredag og lørdag. Se selv, hvem du kan opleve her.

Torsdag begynder Festival of Endless Gratitude også. Og weekenden over byder folkene bag på en lang række eksklusive koncertoplevelser i omgivelser, der opfordrer til fordybelse og lyttelyst. Ikke fordi særligt mange af navnene på plakaten ringer mange klokker for den uindviede. Højdepunkterne bliver dog, som altid, Sunburned Hand of The Mans indslag, Causa Sui-projektet El Paraiso Records Ensemble, svenske Jakob Olaussons guitar-ekvilibrisme og ligeledes svenske Bäddat för Trubbels forfriskende tag på punkrock med et solidt skvæt Nick Lowe og pub-rock tilsat. Men i stedet for at blive ved med at remse op kan det ikke anbefales nok at indløse billet og komme forbi Enghavevej fra den 15. til den 18. september. Og især at kigge i programmet der er, om ikke informativt, så i hvert tilfælde underholdende.

Efter en hård festival-weekend kan du puste lidt ud inden The War on Drugs kommer forbi København tirsdag den 20. september. Amerikanerne spiller, så man skulle tro Kurt Vile var blevet erstattet af Bruce Springsteen. Det er han ikke, men sangene har samme meditative og ligefremme kvaliteter som begge de to amerikanske østkysthelte. Og at Anchorless så spæder til med god, ligefrem 90’er-indie-sangskrivning a la tidlig Modest Mouse i punket forklædning, gør ikke aftenen ringere.

Det skulle dag lige være, hvis man var i Aarhus. Heldigvis kan man der få lov til at opleve de endnu hemmelige The Fresh and Onlys spille deres Reigning Sound møder Woodsist-rock på Musikcaféen.

Og så er det ellers blevet tid til endnu en festival. I Aarhus er der nemlig fra den 24. til den 25. september Newbees Festival, hvor en række interessante navne fra det danske vækstlag er booket. Mest interessant er måske Eloq, der har hørt lige så meget J. Dilla, som han har hængt ud med Kidd. Førstnævnte er stensikkert det bedste, der er sket for knægten, og det er da også især i hans soloprojekt, man finder de musikalsk interessante oplevelser. Festivalen byder også på duoen The Echo Vamper, der spiller kantet newwave-rock, og reggae fra Fastpoholmen. Og så kommer Bottled in England forbi for at dræbe Aarhus. Bomben.

Koncertmåneden slutter med begyndelsen på Spids Nøgenhats efterårstour, der ud over koncerten den 30. september på Studenterhuset i Aalborg også bringer bandet forbi Pumpehuset i København og Train i Aarhus. Vi er de sidste her på jorden!

Skriv et svar