Nyheder

Toner og drømme i Literaturhaus

Skrevet af Camilla Grausen

Litteratur- og lydfestivalen Lily’s Ton & Träume finder sted på Literaturhaus den 22. og 23. september, med drømmeagtige kombinationer af forfatteroplæsninger og musik, inden den rykker til Rostock weekenden efter.

Hvis du er til alternative kombinationer af musik og litteratur, så skulle du tage og kigge forbi Literaturhaus i Møllegade på Nørrebro på torsdag den 22. september og fredag den 23. Her finder lyd- og litteraturfestivalen Lily’s Ton & Träume nemlig sted.

Idéen med festivalen er at lade litteratur og lyd »mødes i et uforudsigeligt drømmeunivers«, som det lyder i festivalens brochure. Og desuden: »Lily præsenterer lejligheden, hvor fem danske og tyske, litterære og musikalske ensembler kan mødes for at udforske og udtvære grænser.«

De optrædende er forfatter Nikolaj Zeuthen sammen med musiker Oliver Hoiness, der også er en del af Mouritz/Hørslev Projektet, forfatter Morten Søndergaard med stemmemusikeren Randi Pontoppidan og forfatter Lars Skinnebach med den tyske avantgardemusiker Johanna Borchert. Derudover optræder også forfatter Martin Lau sammen med duoen Teleskop og forfatter Ulrike Almut Sandig med den tyske singer-songwriter Marlen Pelny.

Lily’s Ton & Träume fandt sted for første gang sidste år, og er et samarbejde mellem det danske Literaturhaus og tyske Literaturhaus Rostock, hvorfor festivalen i næste weekend rykker til Rostock.

Fredag i København afsluttes Lily’s Ton & Träume med en fest. Et festivalpas inkl. en drink koster 100 kr. Læs her mere om Lily’s Ton & Träume på Literaturhaus’ hjemmeside.

Om skribenten

Camilla Grausen

Koncertredaktør og skribent
camilla@undertoner.dk
 

Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner siden 2003, hvor jeg anmelder og skriver nyheder, men er især aktiv som koncertredaktør siden 2007 og står for alt, hvad der vedrører koncertanmeldelser. Jeg er derudover cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

1 kommentar

  • Hvor lyder ideen med at sammenkoble litteratur og musik som en rigtig spændende oplevelse. Jeg tror helt sikkert, at jeg møder op til lyd- og litteraturfestivalen Lily’s Ton & Träume.. især når ovennævnte dygtige kunstnere møder op.

    KH Christina

Skriv et svar