Nyheder

Efterklangs “An Island” er ude på dvd

Skrevet af Signe Palsøe

I dag udkommer dvd-udgaven af Efterklangs musikfilm “An Island”, der både indeholder billeder fra optagelserne samt beskrivelser af processen og omgivelserne på Als.

Efterklangs musikfilm “An Island”, som bandet sidste år optog i samarbejde med den franske instruktør Vincent Moon, er nu ude på dvd. Filmen, der har været tilgængelig som digital pay what you want-version siden starten af året, er optaget på Als, hvor Efterklang har sine aner. Her spiller bandet musik sammen med eleverne på Tandslet Friskole og en række andre øboere, og disse optagelser går på dvd’en hånd i hånd med stemningsbilleder fra Als.

Som Undertoners Anna Møller beskrev i sin anmeldelse af “An Island”, er der altså tale om et meget visuelt produkt, og det er der da også taget højde for i dvd-udgavens udformning. Udgivelsen er udformet som en lille bog og rummer en lang række fotografier af de medvirkende samt stillbilleder fra Als og tekster om tilblivelsen. Dvd’en kan udelukkende købes gennem Efterklangs officielle hjemmeside for filmen, hvor det også endnu er muligt at downloade den mindre omfangsrige digitale version.

Om skribenten

Signe Palsøe

Biografi:Med Depeche Mode som barndomshjemmets lydtapet var der ikke langt til min første store kærlighed, der dukkede op, da jeg var 12. Pet Shop Boys blev voldspillet ved enhver given lejlighed og blev en øjenåbner for et større musikalsk univers. Dengang var det især mere sfæriske genrer som indie-/electronica, dreampop, støjrock og shoegazer, der fik spilletid og blev min indgangsvinkel til musikhistorien. I dag hører jeg det meste, selvom jeg nok aldrig kommer til at skrinlægge en yndlingsaversion mod punkens mest letbenede undergenrer og heller ikke lytter til ret meget metal. For øjeblikket er det især ambient, electronica og dubstep, der får spilletid, selvom også hiphop på det seneste er begyndt at fylde mere i pladesamlingen.

Skriv et svar