Nyheder

Fredagsvideo: Ducktails: “Hamilton Road”

Skrevet af Anna Møller

I den kommende uge udgives Real Estates andet album, og i DEN anledning er ugens fredagsvideo Ducktails “Hamilton Road”. Guitaristen Matt Mondaniles soloalbum fra tidligere på året har endelig fået visuelt sidekick, så det er bare op med benene, mister.

I anledningen af, at

  1. det er fredag
  2. New Jersey-drømmerne Real Estate i næste uge udgiver deres andet album, Days
  3. og det album pt kan streames gratis via NPR her,

så er ugens fredagsvideo simpelthen nummeret “Hamilton Road” fra Real Estates guitarist, Matt Mondanile. Han udgav andet soloalbum Ducktails III: Arcade Dynamics i starten af året, men først nu er en særdeles fjollet video landet i den audio/visuelle sfære.

Her optræder Matt Mondanile selv som friskfyr “The Duck”, og hele herligheden er optaget på Hamilton Road i New Jersey, hvor sidekicken ‘Red’ slår skødesløst på et keyboard, slår sit lange, røde hår fra side til side eller blinker overdrevet til kameraet. That 70s Show anno 2011 i et forladt hus i New Jersey. Læg i øvrigt mærke til den meget sigende biografreklame over Mondanile 2:03-2:05.

Glædelig fredag, Kulturnat og efterårsferie!

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar