Nyheder

Hyldestkoncert til Grandma Lo:fi

Skrevet af Camilla Zuleger

Sigrídur Níelsdóttir er omdrejningspunktet i filmen Grandma Lo-Fi

Sigrídur Níelsdóttir kastede sig ganske usædvanligt først ud i sin musikalske karriere efter et næsten helt levet liv som 70-årig. Dette gjorde hun dog med stor succes, og det blev til hele 59 cd-udgivelser før hun døde i foråret i år.

Hun har været inspirationskilde for mange islandske musikere, bl.a. Sigur Rós, Mugison og múm. Sidstnævnte bliver sammen med tidligere medlemmer af bandet omdannet til The Sigrídúr Experience på lørdag den 5. november, når de spiller deres versioner af et udpluk af Sigrídúrs sange. Det gør de lige efter portrætfilmen om hende “Grandma Lo:fi: The Basement Tapes of Sigrídúr Níelsdóttir” har premiere på CPH:DOX i Cinemateket.

Denne aften spiller samtidig det danske band Dygong, og også Bedroom Community kigger forbi. Læs mere om eventet her

Om skribenten

Camilla Zuleger

Biografi:
Græder når jeg hører musik, der giver mening og går op i en højere enhed. Bliver til gengæld træt og gammel, når musikere ikke udnytter deres potentiale. Det nytter ingenting, hvis lyrikken ikke spiller. Og det er lidt løgn. For jeg har for ganske nyligt kastet min kærlighed på den elektroniske scene med dubstep og andre fortryllende instrumentale og bestemt ikke særlig lyriske arrangementer. Alligevel er mine all-time favorites nogle, hvor teksterne lige så godt kunne være havnet i en digtsamling. Hvilket giver mig anledning til at sige, at jeg bruger overskydende tid på at tosse rundt på danskstudiet på Københavns Universitet med masser af god og dårlig poesi og en kræsen for detaljen. Lidt ligesom min musiksmag. Håber jeg.

Skriv et svar