Konkurrencer

Kom gratis til koncert med Architecture in Helsinki

Skrevet af Anna Møller

Architecture in Helsinki er fra Melbourne, Australien, og de vil have dig og en ven med til Rust, Nørrebro. Alt, du skal gøre, er at svare rigtigt på et spørgsmål om australierne og blive udtrukket.

Architecture in Helsinki vil have dig med til koncert

Hvem kan sige nej til indian summer en søndag i oktober?

Undertoner tilbyder gratis koncertadgang Architecture in Helsinkis Rust-koncert 9. oktober til to gange tre heldige konkurrencedeltagere. Du skal blot sende et rigtigt svar i retning af nærværende konkurrence og blive udtrukket som den heldige vinder, du uden tvivl er.

Australske Architecture in Helsinki leverer musikken, der fik Undertoners Camilla Grausen i et gevaldigt sommerhumør i påsken i år og Undertoners Jonathan Heldorf i festhumør en ganske almindelig tirsdag i april.

Indiepopbandet, der bl.a. har turneret i USA med Death Cab for Cutie og Clap Your Hands Say Yeah, består af Cameron Bird, Gus Franklin, Jamie Mildren, Sam Perry og Kellie Sutherland. De fleste af gruppens medlemmer har flere roller på scenen, da musikken involverer en bred vifte af instrumenter – fra analoge synthesizere, samplere og klokkespil til trompet, tuba, trombone, saxofon, klarinet og blokfløjte.

Om debutalbummet siger sangskriver Cameron Bird: »Moment Bends handler om at være ét med vores ideer, besat af populær musik  og om at være forelsket i vores hjemby. Vi ønskede at lave et album man kan fare vild i. Et album, der altid føler, hvad du selv føler.«

Architecture in Helsinkis egen hjemby er Melbourne, Australien, selvom bandet i sin tid blev startet af Bird i Albury i New South Wales. I disse dage holder de til i den hippe bohemebydel Fitzroy i Melbourne, og det er netop denne hjemby, konkurrencen her handler om. Melbourne er ifølge Det Australske Statistikbureau den næstmest populære by i Australien, og det er da også dejligt at være nummer to, men hvilken by synes australierne bedst om?

Se, det skal du svare på. Tre heldige konkurrencevinder kan tage deres bedste ven i hånden og drage mod Rust, så der er med andre ord ingen grund til ikke at smide et svar efter Undertoner senest 6. oktober og håbe på det bedste.

Vinderne er fundet.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar