Nyheder

Nyt fra Die Antwoord

Skrevet af Camilla Zuleger

Sydafrikas fremmeste eksportvare på hiphopfronten er klar med et nyt album til januar.

Die Antwoord, foto: Sebastian Kim

Den vilde sydafrikanske hiphop-gruppe Die Antwoord, der består af Ninja, Yo-Landi Vi$$er og DJ Hi-Tek har gang på gang rystet musikscenen med deres musik, som oftest betegnes som zef. Hvad dette zef helt præcis skal dække over, er der gennem tiden blevet givet mange bud på, men spørger man Yolandi selv, lyder svaret sådan: “It’s associated with people who soup their cars up and rock gold and shit. Zef is, you’re poor but you’re fancy. You’re poor but you’re sexy, you’ve got style.”

Bandet fik deres hidtil største succes med nummeret “Enter the Ninja”, og nu udsender de deres anden plade. Pladen kommer til at hedde Tensions og skulle gerne udkomme i løbet af januar.

Du kan læse om baggrunden og Die Antwoords egne historier bag de foreløbige fem sange her.

Om skribenten

Camilla Zuleger

Biografi:
Græder når jeg hører musik, der giver mening og går op i en højere enhed. Bliver til gengæld træt og gammel, når musikere ikke udnytter deres potentiale. Det nytter ingenting, hvis lyrikken ikke spiller. Og det er lidt løgn. For jeg har for ganske nyligt kastet min kærlighed på den elektroniske scene med dubstep og andre fortryllende instrumentale og bestemt ikke særlig lyriske arrangementer. Alligevel er mine all-time favorites nogle, hvor teksterne lige så godt kunne være havnet i en digtsamling. Hvilket giver mig anledning til at sige, at jeg bruger overskydende tid på at tosse rundt på danskstudiet på Københavns Universitet med masser af god og dårlig poesi og en kræsen for detaljen. Lidt ligesom min musiksmag. Håber jeg.

Skriv et svar