Nyheder

Björk på Roskilde 2012

Skrevet af Camilla Grausen

Björk er offentliggjort som det første officielle hovednavn til Roskilde Festival 2012.

Roskilde Festival er tidligt ude med de helt store julegaver. Festivalen har nemlig i dag offentliggjort ingen ringere end Björk som det første officielle hovednavn til næste års festival.

Den islandske multikunstner og superstjerne udgav for nylig sit ottende album, Biophilia, der som altid i Björk-regi er eksperimenterende og af høj kaliber. Hele projektet omkring Biophilia indkluderer kunstneriske apps og små spil, musikalske workshops for børn, videnskabsfolk og nyopfundne instrumenter. Hvordan det hele vil fremstå live får vi altså at se til sommer i Roskilde.

Til den tid er det fem år siden, Björk sidst gæstede Danmark. Det skete også på Roskilde Festivalen, på Orange Scene i høj mudder og silende regn, hvor tusindvis af fans glædeligt risikerede alvorlige forkølelser til gengæld for en uovertruffen koncert, som Undertoners Mikkel Arre kun var et halvt U fra at give topkarakter.

Roskilde Festival skriver, at festivalkoncerten med Björk bliver den eneste mulighed for at opleve hende her i landet til sommer. Mon ikke det nok skal være med til at sætte gang i billetsalget.

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar