Nyheder

Lee Ranaldo om Sonic Youths fremtid

Lee Ranaldo ser lyst på fremtiden trods skilsmissekrise i Sonic Youth.

Lee Ranaldo ser lyst på fremtiden trods skilsmissekrise i Sonic Youth.

Siden det ellers så stabile par Kim Gordon og Thurston Moore i oktober annoncerede deres skilsmisse, har fans af Sonic Youth måttet holde vejret i spænding. Støjkongerne har netop afsluttet deres tour i Sydamerika og har indtil videre ikke meldt klart ud om bandets fremtid. Men en udtalelse fra guitarist Lee Ranaldo kan måske berolige lidt. I et interview til Rolling Stone siger han, at han er optimistisk omkring fremtiden, uanset hvad der måtte ske. “Vi har spillet sammen i længere tid, end vi nogensinde havde forestillet os, og det har for det meste af tiden været en fantastisk rejse. Der er stadig en masse ting, vi vil fortsætte med at lave (…), så vi er på mange måder bundet til hinanden for fremtiden, både musikalsk og på andre måder”, lyder det fra Ranaldo, der altså hverken bekræfter eller afviser rygterne om opløsning.

Som et plaster på såret kan man se frem til Lee Ranaldos soloalbum Between the Times and the Tides, der  – som tidligere skrevet her på siden – udkommer til næste år den 20. marts på Matador Records.

Om skribenten

Nina Ulrich Østergaard

 

Biografi:
Første musikalske åbenbaring fandt sted, da jeg som syvårig blev voldsomt forelsket i The Beatles, særligt Paul McCartneys bløde ansigt anno 1964, som jeg skrev meget om i min dagbog med sirlig skråskrift. De har fulgt mig lige siden – hvis man ser bort fra en gylden, præpubertær periode i 90'erne, hvor pigeværelsets vægge var tapetseret med Backstreet Boys. Siden har jeg været igennem de obligatoriske teenagefaser med britpop, grunge, punk, hææævy metal, garagerock, shoegazer og følsom indiepop. I dag hører jeg det meste og er bestemt heller ikke bange for en god popsang. Har et utrolig svagt punkt for Sonic Youth, Nikolaj Nørlund og ABBA (mit sene ungdomsoprør).

 

Fem evige favoritalbums:
Sonic Youth: Alt fra 1985-1990
My Bloody Valentine: Loveless
Cocteau Twins: Treasure
Stina Nordenstam: And She Closed Her Eyes
The Cure: Disintegration

 

Fem favoritter lige nu:
Alice Boman: EP II
Yumi Zouma: EP
Beastie Boys: Paul's Boutique
Sun Kil Moon: Benji
Joni Mitchell: Hejira

Skriv et svar