Nyheder

Primavera 2012 offentliggør de første navne

Hvis du gerne vil opleve genopstandne Guided by Voices og Codeine, er det med at komme af sted til Barcelona i slutningen af maj.

Så er de første navne til næste års Primavera Sound Festival offentliggjort. Den spanske festival, der finder sted i Barcelona fra 30. maj til 3. juni 2012, kan nu bryste sig af kunstnere som Björk, Yo La Tengo, Guided by Voices, Jeff Mangum fra Neutral Milk Hotel, Neon Indian og Other Lives. Festivalen melder i øvrigt om godt nyt til fans af hedengangne Codeine, der gør comeback og genopstår med sin oprindelige besætning: Stephen Immerwahr, John Engle og Chris Brokaw.

For første gang arrangeres desuden søsterfestivalen Optimus Primavera Sound, der løber af stablen i Porto, Portugal, fra 7. til 10. juni. Her vil alle de ovenstående navne på nær Guided by Voices spille.

Mere info om næste års festival findes på www.primaverasound.com og www.optimusprimaverasound.com.

Om skribenten

Nina Ulrich Østergaard

 

Biografi:
Første musikalske åbenbaring fandt sted, da jeg som syvårig blev voldsomt forelsket i The Beatles, særligt Paul McCartneys bløde ansigt anno 1964, som jeg skrev meget om i min dagbog med sirlig skråskrift. De har fulgt mig lige siden – hvis man ser bort fra en gylden, præpubertær periode i 90'erne, hvor pigeværelsets vægge var tapetseret med Backstreet Boys. Siden har jeg været igennem de obligatoriske teenagefaser med britpop, grunge, punk, hææævy metal, garagerock, shoegazer og følsom indiepop. I dag hører jeg det meste og er bestemt heller ikke bange for en god popsang. Har et utrolig svagt punkt for Sonic Youth, Nikolaj Nørlund og ABBA (mit sene ungdomsoprør).

 

Fem evige favoritalbums:
Sonic Youth: Alt fra 1985-1990
My Bloody Valentine: Loveless
Cocteau Twins: Treasure
Stina Nordenstam: And She Closed Her Eyes
The Cure: Disintegration

 

Fem favoritter lige nu:
Alice Boman: EP II
Yumi Zouma: EP
Beastie Boys: Paul's Boutique
Sun Kil Moon: Benji
Joni Mitchell: Hejira

Skriv et svar