Plader

The Foreign Resort: s.t

Københavnske The Foreign Resorts ep, der bærer bandets eget navn, har set dagens lys. Lyden er fornemt poleret, men har dog et par gevaldige ridser i lakken. Gudskelov for det!

En tætpakket tourplan, der har ført københavnske The Foreign Resort rundt i det meste af USA, har ikke afholdt dem fra at sende endnu en ep på gaden. Den byder op til dans med fem energiske poprocknumre, der trods lidt varierende karakter må siges at være bestået.

Sang nr. to, “Orange Glow”, er den første, der gør sig fortjent til at blive fremhævet. Pladen kommer lydmæssigt fra start som et Super Mario-spil på en meget gammel spillekonsol. De første par sekunder truer med at suge al livslyst ud af mig. Men helt så galt går det dog ikke, og i stedet tager den snurrende synth mit humør i en langt sundere retning. Pludselig brydes lydmuren, synthesizeren får for alvor muskler, de pulserende trommer driver nummeret frem, og det forvrængede og snurrende lydbillede kører i ring om lytteren.

Den forvrængede lyd går igen enkelte steder på resten af pladen, men uden at opnå samme effekt som i “Orange Glow”.
Gennem hele pladen sidder man som lytter med fornemmelsen af, at The Foreign Resort balancerer lidt ubekvemt mellem det lyse og levende og det mørke og dystre udtryk. Det bliver aldrig rigtig dystert, men samtidig bliver det heller aldrig helt sorgløst. Det er sin sag at holde balancen mellem de to, og københavnerne slipper heller ikke helt uskadt over på den anden side.

De fire resterende numre fremstår generelt langt mere polerede i udtrykket. Der bliver ikke sparet på rumklangen, og der satses i højere grad på mere lettilgængelig og enkel poprock. Balancegangen er generelt ganske vellykket, men der er enkelte svipsere. “Take a Walk” magter ikke opgaven og fremstår lidt ligegyldig og malplaceret.

Egentlig vil jeg gerne kunne lide The Foreign Resort meget mere, end jeg ender med at gøre. Lyden er meget statisk og stillestående, og jeg savner noget, der karambolerer med det lidt skabelon-agtige udtryk.

★★★½☆☆

Skriv et svar