Nyheder

Den eksperimenterende hiphopduo THEESatisfaction varsler debutalbum

Skrevet af Fabian Hansen

Den kvindelige hiphopduo THEESatisfacton er efter en håndfuld roste ep’er snart klar med deres første album.

Den Seattle-baserede hiphopgruppe THEESatisfaction, som består af Stasia Irons og Catherine Harris-White, udkommer med deres debutalbum til foråret. Gruppen har de seneste par år høstet megen ros i bloguniverset for deres eksperimenterende og genreblandende tilgang til hiphopmusikken og er blandt andet blevet sammenlignet med navne som Saul Williams, Outkast og Sa-Ra Creative Partners.

Siden deres første selvudgivne ep, Thats Weird fra 2008, er det blevet til i alt fem af slagsen, hvoraf sidste års Sandra Bollocks Black Baby er den seneste. THEESatisfaction vakte dog især opsigt, da de samme år medvirkede på to numre på det kritikerroste album Black Up af gruppen Shabazz Palaces.

Samarbejdet gav god mening, da de begge er alternative hiphopgrupper fra Seattle og desuden er de to første hiphop-acts til at signe med pladeselskabet Sub Pop, som især er kendt for deres nøglerolle under grungemusikkens storhedstid i starten af 1990’erne.

THEESatisfactions kommende album bliver deres første på Sub Pop. Det bærer titlen awE naturalE og er som deres tidligere udgivelser produceret af gruppen selv. Shabazz Palaces’ frontmand, Ishmael ‘Butterfly’ Butler medvirker desuden på to numre. awE naturalE udkommer 27. marts.

Skriv et svar