Plader

Psychic Ills: Hazed Dream

Med sit tilbagelænede og afslappede fjerde udspil transporterer Psychic Ills lytteren langsomt igennem en tåget drøm. Men amerikanernes blanding af psych, country og stonerrock forhindrer dog ikke, at de – og lytteren – er lige ved at gå i stå.

Psychic Ills‘ fjerde udspil, Hazed Dream, går det langsomt. Helt utroligt langsomt. Indimellem så langsomt, at man tænker, at musikken bare pludselig stopper. For i deres tågede drøm har de bestemt ikke travlt. Det er tilbagelænet reefer-rock, der bare fortsætter og fortsætter og fortsætter.

Eksemplerne på det er mange. Faktisk 11 af slagsen, som også er antallet af sange, der benytter sig af virkemidlet repetition. For om det er guitaren, bongotrommerne eller synthesizeren, der er drivkraften i sangen, bliver den gentaget så mange gange, at sangen næsten lukker sig sammen om sig selv, fordi det ikke virker, som om der er noget egentligt drive. Det samme gælder teksterne, der kredser om at gå, rejse eller ride/køre. Faktisk bliver der nævnt en eller anden form for transport i samtlige sange. Men som nævnt tidligere er det ikke ligefrem, fordi der er pedal to the metal.

Et eksempel er nummeret “Ring Finger”. Her synger den afdæmpede og ekkofyldte stemme fra Tres Warrens om, hvordan han var »walking down the highway in heaven / with a kalediscope girl / she had made all the plans already / she was taking care of the world.« Det var en easy time, som han nærmest messer i omkvædet. Her er det synthesizeren, der – ud over transporten – udgør det enkle og flotte i gentagelserne. Det kører og kører og kører.

Gennem hele pladen er Warrens stemme lige ved at forsvinde i disen af de tågede melodier. Den fylder ikke meget, men den er der dog til at holde fast i lytteren, når man er ved at miste taget i det hele. For det kan godt være et problem, at transporten fra a til b er lige ved at gå i stå. Det er ret godt, men det bliver næsten for afslappet. Og det er ikke alle, der har tid til at cruise rundt i evigheder.

Wavves tweetede for et år siden, at han var »listening to dopesmoker driving through the desert.« På samme måde vil jeg gerne køre igennem en ørken, imens jeg lytter til Hazed Dream.

★★★★★☆

Skriv et svar