Nyheder

Folkemusik møder elektronika og kunstmusik på Nørrebro

Skrevet af Mia Ravn Bach

Den 3. og 4. februar går det løs i Literaturhaus på Nørrebro, når Figura Ensemble inviterer til deres årlige Festspiele med masser af nymoderne folkemusik.

Den 3. og 4. februar går det løs i Literaturhaus på Nørrebro, når Figura Ensemble inviterer til deres årlige Festspiele. Formålet med disse to begivenhedsrige dage er at give publikum mulighed for at opleve en række danske og udenlandske kunstnere, der arbejder i grænselandet mellem folkemusikken og nymoderne toner.

I morgen fredag åbner Festspiele op med premieren på tre nyfortolkninger af danske folkesange sunget og spillet af Ursula Andkjær Olsen og Peter Bruun. I løbet af aftenen vil Figura ligeledes byde på en række udenlandske kunstnere, herunder bratschist Garth Knox samt norske folketoner og visuals af Lars Petter Hagen og Maja Ratkje.

Lørdag starter de kulturelle begivenheder uden for huset, hvor Figura inviterer på lydvandring fra ydre til indre Nørrebro. Vandreturen byder blandt andet på en mindre række intimkoncerter i en boghandel, en pladebutik, en tøjforretning og til sidst på Blågårdens Bibliotek. Til glæde for de mere kuldskære mennesker fortsætter programmet heldigvis indendøre og byder på en aften i selskab med blandt andet den slovakiske komponist og performer Juraj Kojs, der præsenterer elektroniske universer, samt de norske moderne folkemusikanter Frode Haltli og Gjermund Larsen.

Læs mere om hele arrangementet på Figuras egen hjemmeside

Om skribenten

Mia Ravn Bach

Biografi

Min musikalske bagage fra barndommen er et broget mix af navne som David Bowie, The Cure, Radiohead, Talking Heads og Nirvana. Thom Yorkes musikalske univers har fra barnsben af været den største inspiration til en stadig stigende interesse og nysgerrighed efter at lytte til, lede efter og lære nyt som gammelt musik at kende.

At spæne hjem med en ny plade gemt i tasken, hoppe ellevild rundt til koncerter og trave diverse festivalpladser tynde er noget af det, jeg holder allermest af.

Skriv et svar

boeger