Nyheder

Se nyt Pavilion Junior-navn på Undertoner i dag

Skrevet af Anna Møller

Undertoner har fået æren af i dag at løfte sløret for et af de navne, der spiller på Pavilion Junior-scenen på årets Roskilde Festival. Er du spændt? Så se bare her.

Pavilion Junior. Foto: Christian Hjorth

Som et nyt PR-tiltag har Roskilde Festival i år overladt det til en række skandinaviske musikblogs at afsløre en række navne til Pavilion Junior-scenen. I forgårs blev Dig & Mig således offentliggjort via bloggen Earcandy.dki går afslørede den norske blog Else Solheim musikkblogg, at ligeledes norske Deathcrush kigger forbi, og i dag skal du så forbi Undertoner for at få dit eksklusive Roskilde-fix.

Om Undertoner går under betegnelsen ‘blog’, er en diskussion for sig, men spændende er det at være med. Ud over Undertoner har følgende blogs fået æren af at kunne løfte sløret for et Roskilde-navn: Earcandy, Else Solheim musikkblogg, Festivalrykten, Musik Mig Blidt, Wonders Make Joy og Word on the Street.

Og hvad venter vi så på?

Bandet, som Undertoner har fået lov til at afsløre, fik sit gennembrud sidste år via massiv viral eksponering og en virus-lignende udbredning af en særdeles smittende hyldestsang og tilhørende musikvideo.

Der er naturligvis tale om Ulige Numre.

Ulige Numre har netop været nomineret til Steppeulven 2012 i kategorierne ‘Årets Håb’, ‘Årets Tekstforfatter’ og ‘Årets Sang’. De løb af sted med den sidste pris for netop “København” og spillede også to numre til musikkritikernes prisuddeling.

Derudover har Ulige Numre netop spillet en udsolgt koncert under Frost Festival og skal inden deres optræden på Roskilde spille en række steder, hvoraf du kan læse turnédagbog fra nogle af dem på Undertoner. Din yndlingsblog.

Ulige Numres danmarksturné:

02.03.12 @ Bygningen, Vejle *
03.03.12 @ Tapperiet, Køge *
09.03.12 @ Studenterhuset, Ålborg *
10.03.12 @ Posten, Odense *
15.03.12 @ Gimle, Roskilde *
16.03.12 @ Kulturstationen, Vanløse *
17.03.12 @ Forbrændingen, Albertslund *
23.03.12 @ Voxhall, Aarhus *
24.03.12 @ Fermaten, Herning *
29.03.12 @ Klaverfabrikken, Hillerød
30.03.12 @ Store VEGA, København *
26.04.12 @ Badeanstalten, Slagelse
27.04.12 @ Von Hatten, Randers
28.04.12 @ Kulisselageret, Horsens

* med MIKAEL SIMPSON & SØLVSTORM

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

2 kommentarer

Skriv et svar