Nyheder

Taken by Trees signer med Secretly Canadian og udgiver nyt

Skrevet af Camilla Grausen

Svenske Taken by Trees har skrevet kontrakt med det anerkendte pladeselskab Secretly Canadian og annoncerer samtidig, at der er et nyt Hawaii-inspireret album på vej.

For få år siden havde svenske Taken by Trees alias Victoria Bergsman end ikke råd til at turnere efter sit ellers glimrende andet album, East of Eden, og søgte om tilskud via sin hjemmeside, så hun kunne komme ud og give koncerter. Det ændrer sig forhåbentlig nu, hvor den tidligere forsanger i The Concretes og stemmen fra Peter, Bjorn & Johns hit “Young Folks”, har skrevet kontrakt med det anerkendte, uafhængige pladeselskab Secretly Canadian. Hermed kommer hun i selskab med navne som Antony and the Johnsons, Yeasayer, Jens Lekman og The War on Drugs, der allerede hører hjemme hos det amerikanske pladeselskab.

Samtidig offentliggøres det, at Taken by Trees arbejder på et nyt album, der efter sigende skulle være inspireret af en rejse til – ikke Pakistan, som på East of Eden – men til Hawaii samt af at være blevet forelsket. Hvordan det lyder i Taken by Trees’ drømmende og eftertænksomme indiepop, det får vi at høre senere i 2012, når albummet udkommer. Udgivelsesdatoen for Taken by Trees’ tredje album er dog endnu ikke sat.

Inden albumudgivelsen giver Taken by Trees koncert i Los Angeles og til branchefestivalen SXSW i Austin, men forhåbentlig bliver der råd til koncerter under hjemlige, skandinaviske himmelstrøg, når det nye album er udkommet.

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar